Tenis

Halep i Siniakova u finalu turnira u kineskom Shenzhenu

Sportnet • petak, 05.01.2018.
Halep i Siniakova u finalu turnira u kineskom Shenzhenu
Foto: EPA

Prošlogodišnja pobjednica turnira, Čehinja Katerina Siniakova i trenutno vodeća tenisačica Svijeta, Rumunjka Simona Halep finalistice su ovogodišnjeg izdanja turnira u Shenzhenu...

PIŠE: Jan Šneler

U rumunjskom dvoboju, Halep je glatko slavila protiv sunarodnjakinje, 43. tenisačice Svijeta, Begu. U prvom setu nikakvih problema nije Halep imala te je za 39 minuta osvojila set sa 6:1.

U drugom setu, ponovno Halep brzo dolazi do breaka, u trećem gemu, no već u sljedećem Begu vraća izgubljeni servis. Ipak, loše odigrani sedmi gem, koštao je Begu ponovnog izgubljenog servisa i unatoč nekoliko prilika da se vrati u set, Halep je slavila sa 6:4.

Drugo polufinale ponudilo je zanimljiviji i napetiji meč. S jedne strane bila je prošlogodišnja pobjednica Shenzhena, Sinaikova, a druge, nekada velika zvijezda umrljana doping aferom, Marija Šarapova. Usprkos činjenici da je bila favoritkinja prije meča, Šarapova je katastrofalno odigrala prvi set, dva puta gubila servis i za 37 minuta dopustila Siniakovoj da ga osvoji sa 6:2.

U drugom setu, Šarapova se ipak vraća. Imala je odmah na startu, u drugom gemu, velikih 0:40 na servis Čehinje, no Siniakova je uspjela doći do izjednačenja na 1:1. Nakon toga, tri break prilike bile su potrebne Šarapovoj, ukupno sedam u tom gemu, da konačno dođe do breaka. Taj break je rutinski sačuvala i slavila u drugom setu sa 6:3.

U završnici se dogodio ponovni pad koncentracije Ruskinje. Osvajale su tenisačice svoje servise sve do šestog gema kada ponovno prelako Šarapova gubi servis. Siniakova dolazi do vodstva 5:2, ima dvije meč lopte na servis Šarapove, no te ne iskorištava nego kasnije osvaja set sa 6:3.

WTA Shenzhen, polufinale:
Simona Halep (Rumunjska) - Irina Begu (Rumunjska) 6:1 6:4
Maria Šarapova (Rusija) - Katerina Siniakova (Češka) 2:6 6:3 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!