Tenis

ATP Pune: Gilles Simon slavio protiv Andersona i došao do naslova

Sportnet • subota, 06.01.2018.
ATP Pune: Gilles Simon slavio protiv Andersona i došao do naslova
Foto: EPA

Nekada šesti tenisač svijeta, Francuz Gilles Simon, došao je do 13. naslova u karijeri pobjedom protiv Kevina Andersona sa 7:6(4), 6:2...

PIŠE: Jan Šneler

Iako svakako uspješan tenisač i finalist prošlogodišnjeg US Opena, Kevin Anderson zasigurno će ostati upamćen kao jedan od najvećih gubitnika barem što se tiče poraza u finalima turnira. Finale protiv Simona bilo mu je 15. u karijeri. Na njegovu žalost, svega tri puta uspio je biti uspješan i osvojiti naslov.

Prvi set nije dobro počeo za Simona. Već u četvrtom gemu, Anderson je imao velikih 40:0 na suparnikov servis i čak četiri break prilike. Ipak, Simon se uspio izvući te čak oduzeti servis protivniku u sedmom gemu. Nešto kasnije, Anderson vraća izgubljeni break i se odlazi u tie-break.

U 13. igri, Anderson je ponovno bolji na početku, ima 3:1 i svoj servis no gubi ga i Simon odlazi na 4:3. U tom trenutku Francuz oduzima još jedan servis Južnoafrikancu i konačno osvaja tie-break sa 7:4.

U drugom setu izgledalo je kao da je Andersonu ponestalo snage te otpočetka to nije izgledalo dobro. Simon nije iskoristio tri break šanse u drugom gemu, ali je bio koncentriraniji kasnije te dolazi do velikog vodstva od 5:2. Konačno, Anderson kao da je shvatio da je meč gotov pa gubi i posljednji servis i Simon osvaja drugi set sa 6:2.

ATP Pune, finale:
Gilles Simon (Francuska) - Kevin Anderson (JAR) 7:6(4) 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!