Nogomet

Ibrahimović: "Da se prezivam Andersson ili Svensson, Šveđani bi me drugačije gledali"

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.01.2018.
Ibrahimović: "Da se prezivam Andersson ili Svensson, Šveđani bi me drugačije gledali"
Foto: EPA

Nakon što je Franck Ribery optužio francuske medije kako mu nisu pružili podršku u borbi za Zlatnu loptu 2013. godine, Zlatan Ibrahimović odradio je svoj dio medijskog rata. On je već duže vrijeme sa švedskim medijima u napetim odnosima, a na sve to gleda kao na prikriveni rasizam...

Zlatan Ibrahimović nikada nije skrivao svoju jaku osobnost, uvijek je imao čvrst stav i znao ga je braniti. Sa švedskim medijima posebno je vodio ratove, a tvrdi kako bi sve bilo drugačije da je čistokrvni Šveđanin.

"Što švedski mediji rade, brane li me ili napadaju? I dalje me napadaju jer ne mogu prihvatiti da sam Ibrahimović. Da neki drugi igrač radi pogreške koje ja radim, branili bi ga, međutim kada sam ja u pitanju, onda me napadaju. To je rasizam, ne kažem da je klasični rasizam, ali je prikriveni. To postoji i u to sam 100 posto siguran jer bi bilo sve drugačije da se prezivam Andersson ili Svensson. Da se tako prezivam, vjerujte mi, branili bi me i da opljačkam banku", kaže Ibrahimović.

Unatoč svemu smatra kako je napravio sasvim dovoljno da ga smatraju najvećim švedskim igračem svih vremena.

"Ono što sam ja napravio, nije nitko uspio. Zlatnu loptu za švedskog igrača godine nitko nije osvojio više od dva puta. Znate koliko ih ja imam? 11. 11 Zlatnih lopti. To se nikada nije dogodilo, nikada nitko nije toliko učinio za švedski nogomet i definitivno sam najbolji."

Da mu skromnost nije vrlina, odavno se zna, ali tko može proturječiti ovakvom argumentu?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik09.01.2018. u 23:06
    Barem ako je ovo tocno...https://www.forum.hr/showthread.php?t=63443
    lambik
  • lambik09.01.2018. u 23:02
    Sjecam se jos njegovih izjava o "Balkancima" nakon kvalifikacijske utakmice Svedska - Hrvatska...
    lambik
  • Obrisan korisnik09.01.2018. u 12:34
    Zasto bi morao igrati za zemlju gdje nije rođen,bez obzira sto su mu roditelji iz Bosne on je rođen u Švedskoj i potpuno je logicno da igra za njih i na to mu nema pravo nitko prigovoriti nista,ali je problem sto on u sebi nema ama nas nista Skandinavsko,dapace pokazao je tipcni balkanski karakter... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2018. u 23:59
    Tako i treba! Što se nisi odlučio igrati za zemlju svojih roditelja. Nosili bi te svi na rukama. Jer Ibrahimović nikada neće biti Andersson.
    Obrisan korisnik