Košarka

Luka Babić vratio se nakon dugačkog oporavka od teške ozljede

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.01.2018.
Luka Babić vratio se nakon dugačkog oporavka od teške ozljede
Foto: FaH

Hrvatski reprezentativac Luka Babić nakon (pre)duge pauze ponovno je na parketu. Upisao je prve minute u dresu Ulma koji je u njemačkom prvenstvu slavio u gostima kod Rocketsa 81:79...

Oporavak Luke Babića nakon operacije koljena odužio se više nego što je itko očekivao, ali hrvatski reprezentativac ponovno je na parketu i to je odlična vijest. Zbog ozljede koljena morao je na operaciju zbog koje je propustio i Europsko prvenstvo, oporavak se predviđao do listopada, najkasnije studenog, a tek u drugom dijelu siječnja upisao je prvi nastup.

U međuvremenu napustio je Cedevitu i potražio sreću u Njemačkoj gdje je stavio potpis na ugovor s Ulmom za kojeg je ovog vikenda i debitirao. Ulm je gostovao kod Rocketsa u sklopu 23. kola njemačkog prvenstva te upisao pobjedu 81:79.

Babić je u ovoj pobjedi odradio 13 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena šutirajući samo za tricu i to s učinkom 2/7. Dodao je i dva obrambena skoka te izgubljenu loptu.

Povratak Babića na parket dobra je vijest i za hrvatsku reprezentaciju pred kojom su dva vrlo važna dvoboja u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Reprezentacija će 23. veljače od 18 sati u Zadru ugostiti Rumunjsku te 26. veljače u istoj dvorani od 20 sati Nizozemsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!