Tenis

Mischa Zverev zaradio rekordnu kaznu na Grand Slam turnirima

Branimir Korać • utorak, 23.01.2018.
Mischa Zverev zaradio rekordnu kaznu na Grand Slam turnirima
Foto: EPA

Njemački tenisač Mischa Zverev dobio je rekordnu kaznu na Grand Slam turnirima zbog izrazito lošeg nastupa u prvom kolu Australian Opena protiv Hyeona Chunga...

Stariji brat Zverev kažnjen je s 45 tisuća dolara nakon što je predao meč prvog kola Australian Opena Korejcu Hyeonu Chungu nakon samo 48 minuta provedenih na terenu.

Zverev se pokušao izvući kasno zarađenom virozom kao razlogom slabog nastupa i nedostatka energije, ali nije mu prošlo i svejedno je kažnjen, ponajviše zbog novog pravila kojim se pokušava spriječiti nespremne igrače za nastup i brzu predaju.

Tako je prošle godine čak sedam tenisača predalo mečeve prvog kola u Wimbledonu iako su bili svjesni da neće moći odraditi meč do kraja, međutim pojavili su se, pokupili zagarantirani novčani iznos i predali dvoboj u nekoj fazi meča.

Ove godine u Melbourneu četiri igrača odustala su od nastupa neposredno prije početka turnira znajući da im prijeti kazna i ostanak bez novčane nagrade, umjesto njih ušli su neki drugi igrači, ali Zverev je ipak igrao, nije mogao pružiti nikakav otpor i predao je meč vrlo brzo. Oni koji su u posljednji trenutak odustali od nastupa i prepustili svoje mjesto drugim igračima, dobili su polovicu nagrade za nastup u prvom kolu.

Za nastup u prvom kolu trebao je tako i Zverev zaraditi 60 tisuća dolara, a ovako će ostati na samo 15 tisuća nakon što mu se oduzme kazna u visini od 45 tisuća dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!