Euro 2018., završnica, za 3. mjesto, 28.01.2018, 18:00 h
Francuska
Francuska 32:29 Danska
Danska

Francuzi uzeli broncu, Nikola Karabatić nezaustavljiv

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.01.2018.
Francuzi uzeli broncu, Nikola Karabatić nezaustavljiv
Foto: FaH

Francuska je odnijela brončano odličje s Europskog prvenstva u Hrvatskoj nakon što je u susretu za treće mjesto svladala Dansku 32:29. Odigrali su Francuzi dobru utakmicu i na kraju zasluženo slavili iako je Danska imala priliku za povratak koju su oduzeli rumunjski suci...

Rumunjski sudački dvojac Din i Dinu nepotrebno su uzeli Danskoj loptu u situaciji kada je Lauge išao u kontru za smanjenje na minus jedan, Francuska je odmah zabila za plus tri i pitanje pobjednika je riješeno.

Međutim unatoč toj lošoj odluci Rumunja, Francuska je zasluženo osvojila treće mjesto. Bila je bolja kroz svih 60 minuta i na kraju je odnijela odličje.

Kada je Didier Dinart osjetio da se Danska vraća, vratio je na parket Nikolu Karabatić i umjesto Cyrila Dumoulina po prvi put Vincenta Gerarda, a upravo oni bili su prevaga.

Do sredine prvog dijela Danska je bila ta koja je više vremena provela u vodstvu, međutim uz dva gola Karabatića te jedan Valentina Portea Francuska je napravila preokret i povela 13:11, Lindberg je nakratko smanjio na gol zaostatka, ali onda Mahe, Sorhaindo i Abalo odvode Francusku na plus četiri.

Danska je u tom razdoblju čak 11 minuta bila bez gola iz igre i rezultatski plus vrlo brzo pretvorio se u značajan minus.

U drugom dijelu Francuska je kontrolirala situaciju na parketu do same završnice susreta kada je Danska uspjela zakomplicirati situaciju. Golovima Damgaarda i Lindberga (dva), smanjila je na 28:26 sedam i pol minuta prije kraja. Tu Porte griješi u napadu, Lauge kreće u kontru, ali Din i Dinu uzimaju Dancima napad i nakon što Karabatić zabija za 30:27, Danci više nisu došli u priliku toliko se približiti.

Završilo je 32:29 zasluženom pobjedom Francuske koju su predvodili Nikola Karabatić s devet golova te s po pet Mahe, Abalo i Sorhaindo. Kod poraženih Jannick Green imao je 11 obrana, a Hans Lindberg postigao je 12 golova.

Euro 2018., završnica

za 3. mjesto

Francuska32:29Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!