Košarka

Šuterski raspoloženi CSKA do visoke pobjede nad Himkijem

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.02.2018.
Šuterski raspoloženi CSKA do visoke pobjede nad Himkijem
Foto: EPA

Do 15. uzastopne pobjede protiv Himkija u regionalnoj VTB ligi stigli su košarkaši CSKA, šuterski raspoložena momčad Dimitrisa Itoudisa slavila je rezultatom 90:71...

Moskovski CSKA odigrao je još jednu jako dobru utakmicu i bez većih problema na domaćem parketu slavio u derbi susretu protiv Himkija rezultatom 90:71. Bila je to ukupno 12. pobjeda ove sezone za Itoudisovu momčad kojoj je ovo ujedno i 15. uzastopna pobjeda protiv današnjeg protivnika u ovom natjecanju. S druge strane, Himki sada dijeli petu poziciju s Avtodorom na omjeru 7-6.

Šuterski raspoloženi košarkaši CSKA zaključili su susret s 12 ubačenih trica iz 23 pokušaja, naspram tek pet ubačaja Himkija iz 25 pokušaja.

Sve osim prve četvrtine pripalo je domaćoj momčadi koja je do prve dvoznamenkaste prednosti stigla tijekom druge četvrtine (34:23). Iako je Himki donekle uspio ostati u priključku, do preokreta nije došao. Sedam minuta prije kraja gosti su zaostajali osam razlike (70:62), no nakon što je Nikita Kurbanov poentirao za vodstvo 75:64, CSKA je sačuvao dvoznamenkastu prednost do kraja i upisao uvjerljivu pobjedu.

Domaćina je do pobjede predvodio Nando De Colo s 24 poena, šest skokova i šest asistencija, Andrej Voroncevič dodao je 17 koševa, a Cory Higgins 13 poena i pet asistencija.

Aleksej Šved bio je najefikasniji kod Himkija s 18 poena (šut 7/17) i pet asistencija, dok su po deset koševa dodali Stefan Marković i Anthony Gill.

VTB:
CSKA - Himki 90:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!