Košarka

Favoriti nisu razočarali, Novi Zeland slavio kod Kine

Sportnet • petak, 23.02.2018.
Favoriti nisu razočarali, Novi Zeland slavio kod Kine
Foto: EPA

Završene su i utakmice trećeg kola skupina A i C Azijskih kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo 2019. godine. Najzanimljivije je bilo u Kini gdje je Novi Zeland pobijedio s 72:83...

PIŠE: Jan Šneler

Iako se Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. godine održava u Kini, domaćin svejedno igra kvalifikacijske utakmice, prvenstveno zato da ostane u formi za vrijeme trajanja kvalifikacijskih ciklusa.

Upravo je Kina na svom terenu poražena od reprezentacije Novog Zelanda rezultatom 73:82. Kinezi dobro igraju u ovim, za njih rezultatski nevažnim kvalifikacijama, a nadaju se i boljim igrama kada im se priključi Zhou Qi iz NBA lige.

Novi Zeland na pogon braće Webster odigrao je odličnu posljednju dionicu igre koju su dobili s 27:15. Vodili su Kinezi u posljednjoj četvrtini sa 64:59, no Novi Zeland serijom 16:1 dolazi do preokreta i konačne pobjede. Kod Kine je odličan bio Yi s 37 poena i šest skokova, dok su Corey Webster i Tai Webster zabili po 15 koševa.

U drugim utakmicama iznenađenja nije bilo. Južna Koreja je svladala Hong Kong s 93:72. Sve je bilo gotovo već na poluvremenu na kojem su Južnokorejci vodili s 50:34. Gosti iz Hong Konga su potpuni autsajderi i teško je očekivati da skupe pobjedu do kraja grupne.

Kod Južne Koreje najbolji je bio Lee s 20 koševa, dok je za Hong Kong Ki Lee dodao 23 poena i pet skokova.

Jordan nije imao nikakvih problema s Indijom te je upisao treću pobjedu u skupini C. Nakon 20 minuta igre Jordan je vodio s 13 razlike i to su uspjeli gosti sačuvati do kraja susreta te slaviti s 88:102. Mohammad Sharer Hussein upisao je lijepe brojke i predvodio Jordan s 19 poena i čak 17 skokova.

Zbog ratnog vihora i razorene zemlje, Sirija svoje današnju utakmicu s Libanonom odigrala je praktički u gostima u malom gradiću Zouk Mikaelu. Zanimljiva je činjenica kako je UNESCO upravo taj grad nazvao "Gradom mira" što je nešto što taj prostor nasušno treba.

Libanon se nije previše mučio sa Sirijom koja će proći u drugi krug isključivo jer je još slabija Indija u skupini C. Treća četvrtina bila je ključna, tu je Libanon otišao na čak 21 poen razlike i tada više povratka nije bilo. Za Libanon je Saoud postigao 26 koševa uz četiri skoka i tri asistencije.

Azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019:
Južna Koreja - Hong Kong 93:72
Kina - Novi Zeland 73:82
Indija - Jordan 88:102
Sirija - Libanon 63:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!