Zimski sportovi

Cologna u foto-finišu slavio u utrci na 50 kilometara

Sportnet • subota, 10.03.2018.
Cologna u foto-finišu slavio u utrci na 50 kilometara
Foto: EPA

Napetosti nije nedostajalo u Oslu. Tek foto-finišom utvrđeno je kako je Dario Cologna završio utrku brže od Martina Johnsruda Sundbyja...

PIŠE: Jan Šneler

Pobjedom u današnjoj utrci na 50 km, Dario Cologna približio se vodećem u poretku Svjetskog kupa u skijaškom trčanju, Johannesu Haosflotu Klaebu. Četiri utrke prije kraja, razlika između dvojice natjecatelja je 224 bodova.

Iznimno napeto bilo je na kraju današnje utrke. Nakon što je dva puta gubio prethodnih godina upravo u foto-finišu, Dario Cologna danas je konačno slavio. Cologna i Martin Johnsrud Sundby bili su gotovo izjednačeni i tek pregledom snimke utvrđeno je kako su stotinke i tisućinke odlučivale.

Odlučeno je kako je Cologna ipak cilj prošao prije Norvežanina. Na treće mjesto smjestio se Rus Maksim Vilegžanin koji je zaostao svega sekundu i jednu stotinku za pobjednikom.

Nakon ove utrke nastavlja se borba između Cologne i Sundbya u poretku najboljih skijaških trkača u kategoriji distance. Trenutno Cologna vodi sa 642 boda, dok Sundby ima 612 bodova. Na trećem mjestu je Maurice Manificat s 579 bodova. Do kraja sezone ostale su još dvije utrke u ovoj kategoriji.

Oslo, utrka na 50 km:
1. Dario Cologna (ŠVI) 2:01:48.1
2. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 2:01:48.1
3. Maksim Vilegžanin (RUS) +1.1
4. Sjur Roethe (NOR) +4.2
5. Denis Spitsov (RUS) +4.4
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!