Košarka

Sjajni Jelovac nije donio preokret Rusima, Perić skroman, Pašalić odličan

Branimir Korać • četvrtak, 29.03.2018.
Sjajni Jelovac nije donio preokret Rusima, Perić skroman, Pašalić odličan
Foto: FaH

Poznati su polufinalisti FIBA Europe Cupa, Talijani imaju dva predstavnika, Nizozemci i Danci po jednog. Od hrvatskih igrača prolaz su izborili Hrvoje Perić i Drago Pašalić...

Venezia je sačuvala deset poena prednosti iz prvog susreta i unatoč porazu u Novgorodu prošla je u polufinale Fibinog Europe Cupa. U uzvratu je briljirao Stevan Jelovac za kojeg Venezia nije pronalazila nikakvo rješenje, ali niti on nije uspio odvesti Ruse do preokreta i dvoznamenkaste pobjede. Novgorod se tijekom cijelog susreta nije uspio niti približiti željenoj razlici, najveću prednost što je imao bilo je 12:7 u ranoj fazi utakmice.

Jelovac je utakmicu završio s 38 poena i 15 skokova, a Jacob Odum dodao je 23 poena, pet skokova i sedam asistencija. Kod Venezije Marquez Haynes ubacio je 21 poen, a Andrea De Nicolao 17 poena. Hrvoje Perić nije bio raspoložen, za 16 minuta ostao je bez poena (0/2 za dva). Dramatično je bilo u Francuskoj gdje je Le Portel nadoknadio zaostatak iz prvog dvoboja protiv Bakken Bearsa, ali nakon toga je poražen u produžetku. Točnije u konačnici je upisao pobjedu, ali produžetak je otišao na stranu Bakken Bearsa. DeVaughn Akoon-Purcell gostima je donio produžetak ubačajem četiri sekunde prije kraja. Imao je Le Portel posljednji napad za pobjedu, ali Robert Golden nije bio precizan. U produžetku su gosti dominirali i zasluženo prolaze dalje.

Predvodili su ih Akoon-Purcell s 19 poena i osam asistencija, Darko Jukić s 18 poena i pet skokova te Jeffrey Crockett sa 16 poena i 17 skokova. Kod Francuza Robert Golden ubacio je 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Jean-Victor Traore dodao je 16 poena i šest skokova.

Groningen je u uzvratu potpuno nadigrao Mornar iz Bara i lakoćom nadoknadio šest poena zaostatka iz prvog susreta. Barani su mislima djelomično bili u trećem susretu polufinala ABA lige gdje vide svoju priliku protiv Crvene zvezde i ovdje nakon što su ušli u visok zaostatak, nisu pokazali previše ambicija za čudesan povratak.

Groningen je predvodio Brandyn Curry s 19 poena, pet skokova i osam asistencija, a po 18 poena dodali su Evan Bruinsma i hrvatski internacionalac Drago Pašalić koji je na parketu proveo 17 minuta, šutirao 5/8 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna te uhvatio četiri skoka. Kod Mornara Derek Needham ubacio je 24 poena, a Nemanja Vranješ 23.

Posebne neizvjesnosti nije bilo u uzvratnom dvoboju između Avellina i litavskog Juventusa. Nakon 77:77 u prvom susretu, Avellino je u uzvratu pitanje prolaza riješio već u prvom poluvremenu. Drugu dionicu dobio je s ogromnih 31:8, na odmoru je vodio s plus 27 i bilo je jasno kako ide u polufinale.

Najučinkovitiji bili su Lorenzo D'Ercole sa 17 poena i Jason Rich s 14. Kod poraženih Maksym Kornienko ubilježio je 18 poena i 12 skokova, a Mindaugas Kupsas dodao je 15 poena i pet skokova.

FIBA Europe Cup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:
Nižnji Novgorod - Umana Reyer Venezia 94:90 (76:86)
Le Portel - Bakken Bears 86:80, 78:64 produžetak (62:76)
Groningen - Mornar 101:74 (67:73)
Sidigas Avellino - Juventus 85:68 (77:77)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!