Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 03.04.2018, 20:45 h
Juventus
Juventus 0:3(0:1) Real Madrid
Real Madrid

VIDEO: Sjajan pogodak Ronalda obilježio večer, Juventus razbijen u Torinu

Branimir Korać, Petar Jenjić • utorak, 03.04.2018.
VIDEO: Sjajan pogodak Ronalda obilježio večer, Juventus razbijen u Torinu
Foto: EPA

Real Madrid u Torinu stekao je lijepu prednost protiv Juventusa uoči uzvratne utakmice na Santiago Bernabeu. Kraljevski klub slavio je s visokih 3:0, a za to je najzaslužniji Cristiano Ronaldo koji je postigao prva dva pogotka svoje momčadi. Onaj drugi apsolutno zasluženo dobio je pljesak i od navijača Juventusa...

Prva utakmica četvrtfinala između Juventusa i Real Madrida ponudila je rezultat kojem se vjerojatno nije nadala nijedna momčad i iz koje će kudikamo sretnija izaći španjolska momčad. Kraljevski klub slavio je s visokih 3:0 i gotovo pa sigurno riješio pitanje prolaska u sljedeću fazu. Juventus će morati napraviti čudo na Santiago Bernabeu.

Utakmicu je obilježio sjajni Cristiano Ronaldo koji je postigao prva dva pogotka svoje momčadi, a onaj drugi bio je uistinu briljantan - škarice s 11 metara udaljenosti završile su u mreži pokraj nemoćnog Gianluigija Buffona.

Nakon samo tri minute igre uslijedio je šok za domaće navijače. Real je sjajno otvorio utakmicu, Marcelo je proigrao Isca na lijevom krilu, a španjolski nogometaš prizemnim dodavanjem na peterac pronašao Cristiana Ronalda koji gotovo neometan skreće loptu u mrežu. Portugalac je tako postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji se upisao u strijelce u deset uzastopnih utakmica. Bio mu je to ujedno i najbrži pogodak u Ligi prvaka, za koji mu je trebalo dvije minute i 47 sekundi.

Utakmica je nastavljena u visokom ritmu, posebno od strane domaće momčadi koja je bila u potrazi za izjednačenjem. Na prvu pravu priliku Juventus je čekao sve do 23. minuti kada je nakon centaršuta dobro reagirao Gonzalo Higuain i pucao iz voleja, ali sjajni Keylor Navas refleksnom obranom čisti loptu s crte.

Toni Kroos odlučio je okušati udarac u 36. minuti i bio je blizu poteza utakmice. Njemački igrač snažno je pucao s dvadesetak metara udaljenosti, no zatresla se greda, a lopta otišla u gol aut. U samoj završnici poluvremena domaćin je tražio najstrožu kaznu nakon što je Casemiro igrao rukom, no Cüneyt Çakir samo je odmahnuo rukom. Iz usporene snimke vidjelo se kako se spomenuto igranje rukom odigralo izvan šesnaesterca.

Pet minuta po ulasku u nastavak Ronaldo je bio blizu novog pogotka, napadač Reala došao je do lopte u kaznenom prostoru i pucao iskosa, ali malo pored gola. U 55. minuti blizu pogotka bio je Juventus, Paulo Dybala pucao je iz slobodnog udarca, a lopta se od živog zida odbila malo pored stative.

Najljepši potez susreta i jedan od onih koji će ući u kandidaturu za najljepši u cijeloj sezoni dogodio se u 64. minuti. Dani Carvajal centrirao je s desne strane na 11 metara gdje se našao Ronaldo i sjajnim škaricama matirao nemoćnog Buffona. Da stvari mogu biti još gore za Juventus "pobrinuo" se Dybala koji je dvije minute kasnije dobio drugi žuti karton.

Nastavio je Real puniti mrežu Juventusa koji je potpuno potonuo. Igrala se 72. minuta, a u strijelce se upisao Marcelo. Rezultat se do kraja nije promijenio.

Mario Mandžukić ušao je u igru u 69. minuti, dok je vrlo dobrog Luku Modrića u 82. minuti zamijenio Mateo Kovačić koji je nešto kasnije bio blizu pogotka, pogodivši gredu.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Juventus - Real Madrid 0:3

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus0:3Real Madrid
Sevilla1:2Bayern
Barcelona4:1Roma
Liverpool3:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor04.04.2018. u 07:36
    nevjerojatno je da je Juve primio gol već u 3. minuti, Real je preiskusan da to ne bi iskoristio
    qvestor
  • Shime sa planine03.04.2018. u 22:45
    Juventus je igrao kao Hrvatska: puno prilika i puno promasaja, nervoza koja je rezultira kartonima, prekasne izmjene
    Shime sa planine