Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 04.04.2018, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 4:1 Roma
Roma

VIDEO: Barcelona odradila većinu posla na Camp Nouu, Rimljani pomogli s dva autogola

Branimir Korać • srijeda, 04.04.2018.
VIDEO: Barcelona odradila većinu posla na Camp Nouu, Rimljani pomogli s dva autogola
Foto: EPA

Barcelona je napravila veliki korak prema prolazu u polufinale Lige prvaka visokom pobjedom u prvom susretu protiv Rome. Iako su Rimljani postigli gol u gostima, zaostatak je još uvijek velik i teško će do prolaza u Rimu. Da stvar bude još gora za Romu, prva dva pogotka Barcelone u biti su bili autogolovi...

Barcelona je opravdala status favorita u četvrtfinalu Lige prvaka u srazu protiv Rome, upisala je pobjedu 4:1 i napravila ogroman korak prema polufinalu. Roma se postavila hrabro, nije samo stajala iza i čekala eventualnu pogrešku već je i sama napadala te imala čak 13 udaraca na gol i Barceloni je prepustila "samo" 57 posto posjeda lopte.

Unatoč hrabrom pristupu, Roma nije uspjela ostvariti dobar rezultat, nije imala niti sreće jer je s dva autogola pogurala Barcelonu prema pobjedi.

Rimljani su tražili i kazneni udarac već u desetoj minuti kada je došlo do dvoboja u kaznenom prostoru između Semeda i Džeke nakon čega je napadač iz BiH pao, međutim sudac nije bio zainteresiran.

U 18. minuti Barcelonu su centimetri dijelili od pogotka. Ivan Rakitić odlično je opalio nakon što gosti nisu uspjeli očistiti opasnost nakon kornera, ali lopta je pogodila vratnicu.

20 minuta kasnije Barcelona je povela i to Rominom zaslugom. Iniesta je vraćao loptu u sredinu, na nju je uklizao Daniele De Rossi i s ruba kaznenog prostora poslao je u svoju mrežu.

Odmah na startu drugog dijela Roma je dobila priliku za povratak u susret kada je lopta došla do Diega Perottija na drugoj vratnici, imao je dovoljno prostora, ali glavom nije pucao precizno.

Ponovno Roma nije imala sreće u 56. minuti. Rakitić je ubacio prema Umtitiju, lopta se odbila u vratnicu i od vratnice vratila se u sredinu gdje je bio Manolas od kojeg lopta odlazi u mrežu.

Prvi gol Barcelonini igrači postigli su u 59. minuti, a već je bilo 3:0. Luis Suarez je pucao, Alisson je odbio loptu do Gerarda Piquea koji popravlja i podiže rezultat.

Deset minuta prije kraja Roma je stigla do zasluženog pogotka. Džeko je dobio loptu u 16 metara, Alba ga nije uspio zaustaviti i pogodio je donji kut za smanjenje zaostatka.

Međutim vrlo brzo Barcelona postiže četvrti gol i tako radi ogroman korak prema prolazu. Luis Suarez došao je do pogotka nakon što Romina obrana nije uspjela očistiti loptu iz svojih 16 metara.

Unatoč dobrom nastupu, Roma nije uspjela ostvariti bolji rezultat od ovih 4:1. Barcelona će jako teško ispustiti ovakvu prednost.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus0:3Real Madrid
Sevilla1:2Bayern
Barcelona4:1Roma
Liverpool3:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina05.04.2018. u 01:19
    video vam traje 2 sekunde
    pikepiletina