Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 03.04.2018, 20:45 h
Sevilla
Sevilla 1:2 Bayern
Bayern

VIDEO: Bayern nije oduševio, ali odradio je dobar dio posla u Sevilli

Sportnet • utorak, 03.04.2018.
VIDEO: Bayern nije oduševio, ali odradio je dobar dio posla u Sevilli
Foto: EPA

U prvoj utakmici četvrtfinala, Sevilla je prva došla u vodstvo, no Bayern s dva vrlo s(p)retna gola dolazi do slavlja i praktički osigurava prolazak dalje...

PIŠE: Jan Šneler

Iako Sevillu nikada ne treba otpisati, pogotovo nakon odlične partije u osmini finala protiv Manchester Uniteda ili protiv Barcelone u La Ligi, rijetko tko je očekivao ovakvu predstavu španjolskog kluba u prvom dijelu. Bayern nije dobro izgledao, no Sevilla nije do kraja uspjela iskoristiti slabiji start bavarske momčadi.

Otpočetka je Bayern imao dominaciju u posjedu, to nije nimalo sporno, no taj veći postotak nije mu donio realnu prevagu na terenu. Sevilla se odlično kretala, lijepo zatvarala linije i praktički onemogućila Bayern da ozbiljnije ugrozi njihova vrata. Takvim načinom igre, otupili su Bayernov napad i omogućili da u protunapadima iznenade goste.

U 20. minuti Sevilla je imala fantastičnu priliku doći do vodstva. Sarabia je natrčao na povratnu loptu, našao se potpuno neometan na dvanaestak metara i mogao birati u koju će stranu pucati. Na žalost domaćih, Sevillin igrač promašio je cijela vrata. Deset minuta kasnije ponovno pokušava Sarabia.

Ovoga puta s distance je okušao svoj šut, no Ulreich je bio na mjestu i sigurno odbio udarac. Samo minutu kasnije ponovno je u glavnoj ulozi Sarabia, a iz trećeg pokušaja konačno je zabio. Lijepo je ubacio Escudero, a Sarabia, pored iznimno lošeg Bernata, uspješno izlazi kao pobjednik u duelu i s par metara postiže pogodak pored nemoćnog Ulreicha.

Odlično je počeo susret za Sevillu te nisu stvari izgledale idealno za Bavarce. Ipak, sretni trenutak u 37. minute potpuno je preokrenuo tijek susreta. Ribery je bio slobodan na krilu, nastojao je ubaciti, no pogađa Jesusa Navasa i lopta mijenjajući smjer ulazi u Sevillin gol. Pitanje je kako bi utakmica na kraju završila da Bayern nije prilično brzo izjednačio.

U nastavku susreta gledali smo drugačiji odnos snaga. Sevilla je malo posustala, a Bayern izgledao sve bolje i bolje. Pitanje je je li Bayern bio bolji ili je Sevilla pala snagom i pokleknula. Bavarci su sve više pritiskali i sve češće je posla imao Soria.

Već je u 48. minuti pucao Ribery, no njegov pokušaj iskosa završio je u bloku. U 67. minuti Thomas Muller je ubacio, a James Rodriguez, koji je ušao u prvom dijelu umjesto ozlijeđenog Artura Vidala, pucao, no vratar Seville brani. Ipak niti prilično solidni Soria ništa nije mogao minutu kasnije.

Ribery je fantastično ubacio, a Thiago Alcantara lukavim udarcem glavom pogodio mrežu. Iako se mislilo kako je Alcantara odličnim udarcem postigao pogodak, ispostavilo se kako je lopta promijenila smjer pogodivši Escudera. Ipak, valja biti iskren i reći kako vjerojatno i da nije dirao Sevillinog igrača, udarac Alcantare ušao bi u gol.

Tim pogotkom Bayern je svoje odradio i mogao je mirno zaključiti utakmicu. Nije bilo potrebe za bezglavom jurnjavom i ofenzivnim akcijama te je Sevilla bila aktivnija u posljednjih 15 minuta. Bilo je nekoliko izglednih prilika, od kojih valja izdvojiti siloviti udarac Sandra u 81. minuti kojeg je Ulreich krajnjim naporom izbio u korner.

Iako nije briljirao, Bayern može biti zadovoljan konačnim ishodom. Sevilla će vrlo teško doći do pozitivnog rezultata u Münchenu i Bavarci mogu prilično mirno čekati uzvratnu utakmicu sljedećeg tjedna.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus0:3Real Madrid
Sevilla1:2Bayern
Barcelona4:1Roma
Liverpool3:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!