Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 04.04.2018, 20:45 h
Liverpool
Liverpool 3:0(3:0) Manchester City
Manchester City

VIDEO: Rapsodija Liverpoola u prvih 45 minuta za visoku prednost uoči uzvrata

Petar Jenjić • srijeda, 04.04.2018.
VIDEO: Rapsodija Liverpoola u prvih 45 minuta za visoku prednost uoči uzvrata
Foto: EPA

Prvi engleski dvoboj u četvrtfinalu Lige prvaka između Liverpoola i Manchester Cityja otišao je na stranu Redsa koji su na svom Anfieldu odličnom predstavom stigli do pobjede 3:0. Sva tri pogotka domaćin je postigao još u prvom poluvremenu, a u drugom više težio obrambenim zadacima, posebno nakon što je igru zbog ozljede napustio Mohamed Salah. Dejan Lovren odradio je jako dobru utakmicu u redovima pobjedničke momčadi...

Čini se kako je Liverpool jedina momčad ove sezone koja ima recept za Manchester City. Momčad Jürgena Kloppa odigrala je jako dobru prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka. Prvih 45 minuta igrala svoj karakterističan napadački nogomet što joj je donijelo tri pogotka prednosti. U drugom poluvremenu gosti su očekivano krenuli prema naprijed, gotovo cijelo preostalo vrijeme igralo se na polovici Liverpoola, ali Građani do prave prilike gotovo da i nisu došli.

Manchester City ove sezone tek je dva puta primio tri ili više golova na utakmici - Liverpool je "krivac" za obje. Pred Pepom Guardiolom vrlo je težak zadatak u uzvratnoj utakmici na Etihadu.

Anfield je prvi pogodak svojih miljenika dočekao u 12. minuti. Bio je to tipičan kontranapad Liverpoola kada je loptu u prostor, u graničnom zaleđu, dobio Mohamed Salah koji proigrava Firmina, ali njegov udarac brani Ederson. Međutim, slabo je reagirala obrana Cityja koja nije izbacila loptu iz kaznenog prostora, do nje je došao Salah i iz blizine poentirao za vodstvo svoje momčadi.

Tek devet minuta kasnije Redsi su postigli još jedan pogodak, vodstvo Liverpoola podebljao je Alex Oxlade-Chamberlain. Engleski nogometaš dobio je loptu na dvadesetak metara od gola i odličnim udarcem matirao gostujućeg vratara.

Savršeno poluvrijeme za domaću momčad upotpunjeno je nakon nešto više od pola sata igre. Mohamed Salah ovoga se puta našao u ulozi asistenta. Egipćanin je centrirao u kazneni prostor gdje se našao Sadio Mane i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Ono što može zabrinuti navijače Liverpoola svakako je ozljeda Salaha koji je igru napustio u 53. minuti. Očekivano, City je krenuo puno ofenzivnije u drugo poluvrijeme, nekoliko puta pokušao ozbiljnije zaprijetiti, ali sve je otklanjala obrana Redsa.

Vrlo diskutabilna situacija odigrala se u 84. minuti na polovici Redsa kada je pogodak Manchestera poništen zbog zaleđa. Iz usporene snimke teško je procijeniti je li odluka pomoćnog suca bila ispravna ili ne. Liverpool je do kraja utakmice uspio sačuvati mrežu netaknutom, a veliki doprinos tome dodao je i Dejan Lovren koji je odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Liverpool - Manchester City 3:0

<

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus0:3Real Madrid
Sevilla1:2Bayern
Barcelona4:1Roma
Liverpool3:0Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!