Košarka

VIDEO: Warriorsi pobjednički krenuli u doigravanje, Spursi bez šanse u Oracle Areni

Petar Jenjić • subota, 14.04.2018.
VIDEO: Warriorsi pobjednički krenuli u doigravanje, Spursi bez šanse u Oracle Areni
Foto: EPA

U prvoj utakmici prve runde doigravanja branitelji naslova Golden State Warriorsi upisali su visoku pobjedu protiv San Antonio Spursa. Domaćin nijednom tijekom susreta nije zaostajao, bez većih problema kontrolirao je rezultat i u konačnici stigao do pobjede 113:92...

Krenulo je NBA doigravanje, a u prvoj utakmici branitelji naslova Golden State Warriorsi nisu imali prevelikih problema protiv San Antonio Spursa. U svojoj Oracle Areni Warriorsi su odigrali jako dobru utakmicu i u konačnici stigli do pobjede rezultatom 113:92.

Kao što se i moglo očekivati, Warriorsi su igrali kudikamo ozbiljnije nego je to bio slučaj u posljednjih desetak utakmica regularne sezone. Igra u napadu nikada nije bila preveliki problem branitelju naslova i kada se na to nadoveže puno bolji angažman u obrani, kakav su pokazali u večerašnjoj utakmici, dobije se visoka pobjeda i vodstvo u prvoj rundi doigravanja.

Niti sam početak nije previše obećavao za Spurse koji nisu imali odgovora na odličnu obranu Warriorsa. JaVale McGee odigrao je odličnu rolu na LaMarcusu Aldridgeu koji nije uspijevao doći do napadačkog učinka koji ga je krasio posljednjih desetak utakmica (27 poena po utakmici). Kada se na to nadoveže odlični Kevin Durant koji je krenuo s 11 poena uz samo jedan promašaj, domaćin vodi s 11 koševa razlike nakon prve četvrtine (28:17).

Druga dionica nije donijela prevelike promjene, barem po pitanju rezultata. Uspjeli su Spursi spustiti se na šest koševa zaostatka (41:35), no Golden State uzvraća serijom 13:1 i vrlo brzo dolazi do najvećih 18 koševa viška (54:36).

Spursi su i u nastavku ostali bez pravog odgovora na jako dobru igru domaćina koji je uoči posljednje četvrtine imao velika 23 poena viška (86:63). Do kraja susreta ostalo je tek pitanje kojom će razlikom branitelj naslova doći do pobjede.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Klay Thompson s 27 poena, Kevin Durant dodao je 24 koša, osam skokova i sedam asistencija, a JaVale McGee 15 poena.

Spurse je predvodio Rudy Gay s 15 poena i šest skokova, dok su po 14 koševa dodali LaMarcus Aldridge i Bryn Forbes.

NBA:
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 113:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina15.04.2018. u 01:37
    ovo na videu nisu highlightsi utakmice. ovo su higlightsi Warriorsa
    pikepiletina