Košarka

VIDEO: Nezaustavljivi Harden nosio Rocketse do tijesne pobjede, Thunder na krilima velike trojke svladao Jazz

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.04.2018.
VIDEO: Nezaustavljivi Harden nosio Rocketse do tijesne pobjede, Thunder na krilima velike trojke svladao Jazz
Foto: EPA

Odigrana su još dva susreta prve runde NBA doigravanja, a prve pobjede upisali su Houston Rocketsi i Oklahoma City Thunder koji su svladali Minnesotu i Utah. Najbolja momčad lige više se mučila, ali je na kraju ipak slomila otpor odličnih Timberwolvesa...

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 104:101 (1-0)

Minnesota Timberwolvesi nisu bili daleko od iznenađenja u prvom susretu prve runde doigravanja na Zapadu. Gostovanje kod najjače momčadi lige, Houston Rocketsa, donijelo im je poraz, ali s vrlo tijesnih 104:101. Kada je bilo najvažnije, James Harden preuzeo je odgovornost i vodio Rocketse do pobjede.

Nije velika senzacija što su Timberwolvesi stvorili probleme Rocketsima. Sastav s nizom sjajnih igrača držao je Rocketse u šahu i pokazao da ih neće biti tako lako dobiti. Imali su Wolvesi šut za produžetak, ali Jimmy Butler ipak nije pogodio. "Bio sam kratak, ali ponovno bih šutirao da se pruži prilika", istaknuo je Butler.

Minnesota je još sedam minuta prije kraja bila u vodstvu da bi Houston nakon toga napravio seriju 9:0 uz sedam poena Hardena. Odvojio se domaćin na četiri minute prije kraja na 94:86, činilo se da će tu slomiti otpor protivnika, ali Minnesota se u završnici susreta ipak vratila.

Andrew Wiggins, Jeff Teague i Karlo-Anthony Towns približili su Minnesotu na 104:101 da bi devet sekundi prije kraja Chris Paul izgubio loptu. Ostalo je dovoljno vremena Wolvesima za posljednji napad, Rocketsi nisu išli na prekršaj i Butler je dobio priliku za tricu sekundu prije kraja, no nije bio precizan.

Osim Hardena koji je za tricu šutirao 7/12, ostali su je šutirali 3/22. "Imali smo takvih utakmica tijekom sezone i moramo nastaviti šutirati. Ući ćemo u drugu utakmicu i dalje šutirati, neće svaka večer biti ovakva", kaže Paul koji je za tricu šutirao 1/7.

Harden je sjajnu večer zaključio s 44 poena i osam asistencija, a Clint Capela dodao je 24 poena i 12 skokova. Kod Timberwolvesa Wiggins je ubacio 18 poena uz šest skokova, Derrick Rose 16 poena, a Karl-Anthony Towns uhvatio je 12 skokova.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 116:108 (1-0)

Do prve pobjede u seriji stigao je Thunder koji je svladao Utah Jazz sa 116:108. Thunder je predvođen velikom trojkom ubilježio pobjedu unatoč sjajnom nastupu na drugoj strani Donovana Mitchella koji je debitirao u doigravanju i samo nastavio sa sjajnim igrama iz regularnog dijela sezone.

Jazzeri su odlično otvorili utakmicu i krenuli su vodstvom 16:4, ali vrlo brzo Thunder je uhvatio priključak i nakon toga kontrolirao je dvoboj u potpunosti. Gotovo konstantno u nastavku dvoboja prednost Thundera bila je na granici dvoznamenkaste i bez većih problema ju je održavao.

Na početku drugog poluvremena Jazzeri su se uspjeli spustiti na samo tri poena zaostatka, ali vrlo brzo Thunder se odvojio i u zadnjoj dionici nije dopustio gostima dolazak na bliže od šest poena zaostatka. I to se dogodilo na samom kraju 40 sekundi prije završetka susreta kada je Alec Burks tricom smanjio na 114:108, a do kraja susreta Jazzeri nisu ubacili niti poen.

Paul George bio je posebno raspoložen i stvarao Jazzerima prilične probleme. "Pogodio je neke šuteve, a nakon što smo promijenili način čuvanja, promijenio je i on način igre. Počeo je više koristiti pick&roll, tu je nastavio raditi probleme, a kada smo i tu bolje zatvarali, počeo je dodavati", kaže Quinn Snyder.

George je susret završio s 36 poena (8/11 trica) i sedam skokova, a Russell Westbrook pratio ga je s 29 poena, 13 skokova i osam asistencija. Kod Jazzera Donovan Mitchell skupio je 27 poena i deset skokova, a Rudy Gobert 14 poena i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!