Tenis

Ante Pavić slavio protiv Dariana Kinga i ušao u četvrtfinale Challengera u Leonu

Sportnet • srijeda, 25.04.2018.
Ante Pavić slavio protiv Dariana Kinga i ušao u četvrtfinale Challengera u Leonu
Foto: FaH

U drugom kolu Challengera u meksičkom Leonu, Ante Pavić iznenađujuće je slavio protiv šestog nositelja Dariana Kinga i prošao u četvrtfinale turnira...

AUTOR: Jan Šneler

Nakon što je u prvom kolu slavio protiv Luisa Patina koji je na turnir došao s pozivnicom, hrvatski tenisač i 282. na svijetu, Ante Pavić bez izgubljenog seta slavio je i protiv Dariana Kinga.

Odlično je počeo set za hrvatskog tenisača. Već u prvom gemu došao je do breaka kojeg je dobrim servisom održavao u narednim gemovima. Nažalost, u osmom gemu, King dolazi do prednosti 0:40 te izjednačuje na 4:4. Ipak, u sljedećem gemu Pavić ponovo oduzima servis protivniku i konačno osvaja prvi set sa 6:4.

Drugi set počeo je identično kao i prvi. Pavić u prvom gemu uzima break protivniku i već na samom početku dolazi do prednosti. U sedmom gemu, nove dvije break lopte, no ovoga puta za Pavića a ne Kinga i hrvatski tenisač još jednim breakom potpuno rješava pitanje pobjednika. Sigurnim servisom osvaja drugi set sa 6:2.

U četvrtfinalu Pavić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Daniela Gala Riverosa i Alejandra Gonzaleza. Hrvatski tenisač svakako ima velike šanse za prolaz među četiri najbolja koji bi mu donio i ulazak među najboljih 250 tenisača na ATP ljestvici.

Challenger Leon (m), 2. kolo:
Ante Pavić (Hrvatska) - Darian King (Barbados, 6) 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!