Nogomet

Englezi bez Oxlade-Chamberlaina na Svjetskom prvenstvu, ozljeda koljena teže prirode

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.04.2018.
Englezi bez Oxlade-Chamberlaina na Svjetskom prvenstvu, ozljeda koljena teže prirode
Foto: EPA

Veznjak Liverpoola i engleske reprezentacije Alex Oxlade-Chamberlain zaradio je neugodnu ozljedu u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka protiv Rome te će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

Alex Oxlade-Chamberlain preporodio se dolaskom u Liverpool i treniranjem s Jürgenom Kloppom, iza sebe ima odličnu sezonu, no ozljeda ju je naglo prekinula. U dvoboju protiv Rome zaradio je ozljedu ligamenta koljena koja će ga na duže vrijeme izbaciti s travnjaka, a neće moći nastupiti niti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Veliki je to udarac i za Garetha Southgatea, Oxlade-Chamberlain u ovakvoj formi puno bi značio Englezima, međutim neće se oporaviti na vrijeme kako bi otputovao na Svjetsko prvenstvo.

24-godišnjak je ozljedu zaradio u 15. minuti susreta protiv Rome nakon dvoboja s Aleksandrom Kolarovim, ostao je na travnjaku i na nosilima je iznesen prema svlačionici.

"Jako sam razočaran što sam ozljedu zaradio u ovom važnom trenutku", poručio je Oxlade-Chamberlain koji je već razgovarao i sa Southgateom te mu priopćio lošu vijest.

U dresu engleske reprezentacije dosad je upisao 32 nastupa i postigao šest pogodaka dok je ove sezone u dresu Liverpoola skupio čak 41 nastup u svim natjecanjima i postigao pet golova.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!