Rukomet

Nexe pregazio Dubravu i lakoćom došao do finala Kupa

Branimir Korać • petak, 11.05.2018.
Nexe pregazio Dubravu i lakoćom došao do finala Kupa

Rukometaši Nexea prvi su finalisti Kupa Hrvatske za rukometaše. U polufinalu su visoko slavili protiv Dubrave te tako izborili borbu za trofej...

Nakon što su dan ranije rukometašice Lokomotive i Podravke izborile finale ženskog Kupa, u muškoj konkurenciji prvi su do finala došli rukometaši Nexea. Oni su u Umagu pregazili Dubravu s 31:20 i tako lakoćom izborili prolaz u finale.

Inače Dubrava je ove sezone već svladala Nexe u prvenstvu s 26:25 pa su Našičani vrlo oprezno prišli ovom dvoboju i pokazali da su ipak bolja momčad.

U početku nije išlo sve glatko za Nexe, osam minuta trebalo je Našičanima za probijanje leda i prvi pogodak, Dubrava je već pobjegla na 3:0, no uz tri gola Saše Barišić-Jamana te jedan Vedrana Zrnića Nexe je stiglo do preokreta.

Do odlaska na odmor Nexe se odvojio na četiri gola prednosti te je mirno dočekao drugi dio susreta.

Odmah na početku drugog poluvremena Dubrava je uzastopnim golovima Ivana Vide i Kristiana Volara smanjila na 12:10, ali serijom 5:0 Nexe lomi otpor Zagrepčana i bježi na visoku razliku.

Do kraja susreta nije bilo nikakve dvojbe, Našičani su samo dodatno povećavali razliku i prolaze u finale gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja PPD Zagreba i Umaga.

Najefikasniji kod Nexea bili su Vedran Zrnić sa sedam golova te Ante Gadža sa šest, a kod Dubrave Luka Vinković postigao je čak devet pogodaka.

Polufinale Kupa:
Nexe - Dubrava 31:20

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!