Tenis

Nastup Lukas u večernjem terminu, poraz Ajle Tomljanović

Sportnet • srijeda, 06.06.2018.
Nastup Lukas u večernjem terminu, poraz Ajle Tomljanović
Foto: FaH

Nastup u prvom kolu WTA Croatia Opena u Bolu zaključila je Ajla Tomljanović koja je poražena od slovenske predstavnice Tamare Zidanšek...

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek 122. na WTA listi na veliko iznenađenje organizatora WTA Croatia Bol Opena već u prvom kolu izbacila je treću nositeljicu Ajlu Tomljanović s uvjerljivih 6:3, 6:1.

Zidanšek je bila izrazito motivirana, u zadnjim je mjesecima igrala odlično na ITF turnirima i probila se blizu mjesta koje jamči izravni ulazak u Grand Slam turnire. Danas je u Bolu pokazala kako grabi velikim koracima prema toj zoni: „Ovo mi je četvrta pobjeda protiv top 100 igračice u karijeri. Ajlu sam do sada gledala samo na televiziji, nikad uživo. Nisam znala što očekivati, ali odigrala sam dobro i pobijedila", kazala je uzbuđena Zidanšek. Na neki način Slovenki je ovo i pobjeda karijere.

Vrlo dobar meč odigrala je i Luksemburžanka Mandy Minella, pobjednica Bola 2016. godine savladala je Kineskinju Zheng sa 7:5, 6:3 čime je pokazala kako i ove godine misli ozbiljno: „Odlično se osjećam ovdje u Bolu, nadam se da ću ponoviti priču od prije dvije godine. Niti jedan turnir na svijetu nema ovako dobre uvjete i atmosferu“, rekla je Minella.

Na centralnom terenu u Bolu u večernjem terminu od 20:30 sati Tena Lukas igra protiv Španjolke Estrelle Cabeza.

Dosadašnji rezultati 2. dana:
A. Tomljanović (Aus) – T. Zidanšek (Slo) 3:6, 1:6
M. Duque-Marino (Kol) – T. Martincova (Češ) 2:6, 6:3, 6:2
Y. Wang (Kin) – S. Sorribes Tormo (Špa) 6:3, 4:6, 6:7 (5)
S. Zheng (Kin) – M. Minella (Luks) 5:7, 3:6
Y. Bonaventure (Bel) – A. Cadantu (Rum) 2:6, 0:6
S. Žuk (Rus) – K. Kucova (Svk) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!