Košarka

VIDEO: Briljantni Kevin Durant nosio Warriorse do treće pobjede i nadomak naslova prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2018.
VIDEO: Briljantni Kevin Durant nosio Warriorse do treće pobjede i nadomak naslova prvaka
Foto: EPA

Golden State Warriorsi su na pragu obrane naslova NBA prvaka. I u trećoj utakmici svladali su Cleveland Cavalierse, ovaj put na krilima Kevina Duranta koji je odigrao simultanku s Cavsima i nadoknadio slabiju večer ostalih zvijezda Golden Statea

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 102:110 (0-3)

Golden State Warriorsi su pred naslovom prvaka i Clevelandu treba doslovno čudo da dođe do prekreta. Kada bi Cavsi napravili preokret u ovoj finalnoj seriji, bilo bi to jedno od najvećih sportskih čuda u povijesti uzevši u obzir okolnosti.

Cavsi ovise o LeBronu Jamesu koji je iscrpljen, a ostatak momčadi nema dovoljnu kvalitetu da bi okrenuo ovu seriju. S druge strane Warriorsi si mogu priuštiti i lošiju večer Stephena Curryja, kao u trećoj utakmici, a da rezultat na kraju ne pati.

Curry je šutirao za tricu 1/10, nije bio raspoložen, ali je zato Kevin Durant bio fantastičan, nosio je Warriorse i bio čovjek odluke.

Durant je susret završio s 43 poena što je njegov rekord karijere u doigravanju. Warriorsi sada imaju 3-0 u seriji i sve je protiv Cavsa. U 131 slučaju u povijesti NBA lige, 131 put onaj koji je poveo s 3-0 u seriji uspio je pronaći još jednu pobjedu koja mu je donijela ukupno slavlje.

Svjesni su toga i Warriorsi i Cavsi pa su tako Warriorsi bučno i dugo proslavili treću pobjedu, a Cavsi idu od utakmice do utakmice i misle na sljedeću. Jedino to i mogu.

"Večeras će biti teško, sutra ću pogledati snimku nekih akcija, a kada se probudim u petak ujutro bit ću potpuno u utakmici i razmišljati o tome što učiniti da pomognem momčadi pobijediti. Takav sam", govorio je James.

Cleveland je u treću utakmicu dobro krenuo i u prvoj dionici stigao je do dvoznamenkaste prednosti povevši 16:4, ali već do kraja četvrtine Warriorsi su se potpuno vratili.

I u drugoj dionici Cavsi su imali dvoznamenkastu prednost, vodili su dobrim dijelom s tom razlikom, no u trećoj dionici, već po običaju, Warriorsi su napravili preokret.

Borba se vodila do posljednjih minuta, a susret je prelomila trica Duranta 50 sekundi prije kraja s kojom su Warriorsi otišli na 106:100 i Cleveland više nije zaprijetio.

Durant je uz 43 poena uhvatio i 13 skokova te podijelio sedam asistencija dok je Curry dodao 11 poena, pet asistencija i šest skokova. Kod Cavsa James je završio s 33 poena, deset skokova i 11 asistencija, a Kevin Love 20 poena uz 13 skokova. Ante Žižić nije ulazio u igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!