Tenis

Thiem u tri seta do prvog finala Roland Garrosa

Petar Jenjić • petak, 08.06.2018.
Thiem u tri seta do prvog finala Roland Garrosa
Foto: EPA

Dominic Thiem prvi je finalist ovogodišnjeg Roland Garrosa, austrijski tenisač u tri je seta svladao Talijana Marca Cecchinata...

Sedmi nositelj Dominic Thiem plasirao se u svoje prvo finale na jednom Grand Slam turniru, Austrijanac je u tri seta svladao najveće iznenađenje turnira Marca Cecchinata, iako se meč mogao razvijati i drugačije. Thiem je u konačnici slavio sa 7:5, 7:6 (10), 6:1.

Austrija je tako u potrazi za svojim prvim Grand Slam naslovom u Parizu od 1995. godine kada je slavio Thomas Muster. Thiem će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Rafael Nadal - Juan Martin del Potro.

Sedmi nositelj iskoristio je laganu nervozu Talijana i meč otvorio breakom. Cecchinato se ubrzo uspio vratiti u set, u dugačkom gemu i nakon tri break lopte uspio je iskoristiti četvrtu za poravnanje na 4:4. Međutim, Thiemovo veće iskustvo ipak je presudilo, Austrijanac je ponovno došao do breaka i uzeo set sa 7:5.

Još neizvjesniji bio je drugi set koji je stigao do tie-breaka. Thiem je vodio sa 6:3, ali je s nekoliko pogrešaka vratio Talijana u meč. Cecchinato je imao tri set prilike, ali nije ih uspio iskoristiti. Ukupno petu set loptu Thiem je iskoristio nakon napada na mrežu za konačnih 12:10.

Treći set ujedno je bio i posljednji, pet uzastopnih gemova dobio je austrijski tenisač i u konačnici lakoćom zaključio meč pobjedom.

Roland Garros, polufinale:
Dominic Thiem (7) - Marco Cecchinato 7:5, 7:6 (10), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!