Košarka

VIDEO: Warriorsi potvrdili dominaciju i pomeli Cavalierse za drugu uzastopnu titulu

Petar Jenjić • subota, 09.06.2018.
VIDEO: Warriorsi potvrdili dominaciju i pomeli Cavalierse za drugu uzastopnu titulu
Foto: EPA

Golden State Warriorsi obranili su naslov najbolje momčadi NBA lige, u četvrtoj utakmici finala slavili su protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 108:85 i tako osvojili treći naslov u posljednje četiri godine...

Golden State Warriorsi nastavljaju s dominacijom u NBA ligi, a noćas su u Clevelandu još jednom potvrdili kako su najbolja momčad u ovom trenutku. Razbili su Cavalierse na domaćem terenu rezultatom 108:85 i natrag u Oakland nose naslov prvaka, drugi uzastopni, a treći u posljednje četiri godine.

Ovom pobjedom zaključili su seriju bez poraza (4-0). Drugi je to puta da je LeBron James poražen u finalima bez pobjede, prvi puta bilo je to još daleke 2007. godine i San Antonio Spursa.

Preživjeli su sedmu utakmicu finala Zapada protiv Houston Rocketsa i tako se pridružili kroz povijest sjajnim momčadima koji su osvajali više naslova prvaka u razdoblju od četiri godine.

"Gledajući na ovogodišnje putovanje kroz doigravanje, znali smo da neće biti lako. Prošli smo kroz mnoge izazove, u listopadu smo se željeli vratiti ovdje i sjajan je osjećaj što smo uspjeli", kazao je prvo ime četvrte utakmice Steph Curry koji je susret zaključio s 37 poena.

Kevin Durant drugom prstenu dodao je i drugu titulu najkorisnijeg igrača finala, a sinoćnju utakmicu zaključio je s triple-double učinkom s 20 koševa, 12 skokova i deset asistencija.

LeBron James bio je prvo ime Cleveland Cavaliersa s 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, a po vlastitom priznanju posljednje je tri utakmice igrao sa gotovo slomljenom rukom. Nastup u posljednjoj utakmici finala ubilježio je i Ante Žižić koji je za dvije minute dodao četiri poena (2/2 za dva) i jedan skok.

Voljeli ih ili ne vole jedno je sigurno - Golden State Warriorsi definitivno su najbolja momčad u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a trećom titulom u posljednje četiri godine postaju i jedna od najboljih u povijesti.

NBA finale:
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriorsi 85:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!