Nogomet

Dalić na odlasku u Rusiju: "Trebat će biti najbolji i svi zajedno moramo staviti Hrvatsku iznad svega"

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.06.2018.
Dalić na odlasku u Rusiju: "Trebat će biti najbolji i svi zajedno moramo staviti Hrvatsku iznad svega"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija zaputila se prema Rusiji na poprište Svjetskog nogometnog prvenstva. Izborni Zlatko Dalić u zračnoj luci Franjo Tuđman poručio je kako je optimist i s velikim očekivanjima putuje u Rusiju...

Što je odrađeno na pripremama, odrađeno je i izbornik Zlatko Dalić sa svojim stručnim stožerom kreće u završne pripreme dvoboja s Nigerijom. Na odlasku iz Zagreba poručio je kako je pun optimizma uoči nastupa u Rusiji.

"Mi smo svjesni očekivanja i znamo s koliko nade svi čekaju Svjetsko prvenstvo. Igrali smo četiri prijateljske utakmice i protiv Brazila pokazali da možemo igrati s najjačima. Senegal smo dobili, ali nije bilo do kraja dobro, mislim da imamo jako reprezentacije, a u Rusiji ćemo morati imati malo i sreće, nju treba i zaslužiti. Potpuno sam miran i pun samopouzdanja. Tr5ebat će biti najbolji i svi zajedno moramo staviti Hrvatsku iznad svega, ambicije i ega, samo tako možemo ostvariti rezultat."

Prva je na redu Nigerija i izbornik ne sumnja u hrvatsku pobjedu.

"Igrali smo četiri utakmice i dosta toga probali, moramo nastaviti dobro raditi i izabrati najbolje za Nigeriju. Nadam se da ćemo to i uspjeti te osvojiti tri boda. Priliku će dobiti najbolji, Senegal nam je sve pokazao. Moramo biti dobri protiv kontre i moramo popraviti neke stvari. Protiv Nigerije trebat će uložiti puno napora, ali ne sumnjam u našu pobjedu."

Senegal je svladan zahvaljujući boljem nastupu u drugom poluvremenu gdje se Hrvatska probudila nakon vrlo lošeg prvog dijela. Zamjerki nakon tog dvoboja imao je i izbornik.

"Nisam bio nezadovoljan nego sam rekao da možemo bolje, posebno u prvom poluvremenu. Hvala Slavoniji, Osijeku i svima koji pokazuju koliko im reprezentacija znači. Naravno da bih sve dao da postanemo prvaci, ali prvo moramo proći grupu, to je glavni cilj i za to imamo realne šanse."

Zlatko Dalić preuzeo je reprezentaciju u neugodnom trenutku nakon što je Hrvatskoj pod veliki upitnik došao plasman na Svjetsko prvenstvo. Naslijedio je Antu Čačića neposredno uoči puta u Ukrajinu gdje nije bilo prava na krivi korak.

"Tada sam rekao da vjerujem, a sada vjerujem još više jer još bolje znam neke stvari. Da sam tada sumnjao, vjerojatno ne bi ni pobijedili u Ukrajini. Ponavljam, mene neće ništa pokolebati, bez obzira na sve analize i kritike, znam svoj posao i radim najbolje što znam."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!