Rukomet

Červar: "Mislili smo da će biti lakše, ali oni su htjeli pobjedu više nego mi"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.06.2018.
Červar: "Mislili smo da će biti lakše, ali oni su htjeli pobjedu više nego mi"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u Podgorici od Crne Gore 32:31, ali unatoč tome plasirala se na Svjetsko prvenstvo. Prva utakmica i 32:19 iz Osijeka ipak Hrvatsku vodi na SP...

Lino Červar nakon susreta nije bio zadovoljan nastupom svojih igrača, a posebne primjedbe imao je na igri u obrani.

"Nismo ponovili utakmicu iz Osijeka, to je činjenica. Malo smo miksali i momčad, dosta minuta dobio je Jaganjac, ali i on mora proći kroz ovakvu utakmicu, tako će samo biti još bolji. Mislio sam da će biti malo lakše, ali oni su jednostavno htjeli pobjedu više nego mi. Vidjelo se to u prvom poluvremenu gdje smo primili 18 golova, a toliko smo praktički u prošloj cijeloj primili. Ostajem pri onome da se napadom gubi utakmica, a obranom pobjeđuje."

Červar dodaje kako ovaj poraz možda i nije tako loš ako ga Hrvatska iskoristi za još bolji rad u budućnosti.

"Ne smijem biti previše kritičan, ono po što smo ovdje došli smo i ostvarili. Možda i bolje ovako jer bar znamo da moramo još puno raditi i biti onakvi kao što smo bili u Osijeku. Skromnost mora biti vrlina igrača, moramo se boriti za svaku loptu, svaki gol, a ovdje smo mislili da će se protivnik predati jer smo ga dobili s velikom razlikom."

Nakon visoke pobjede u Osijeku, izbornik je spuštao loptu na zemlju i upozoravao kako ta pobjeda ne mora značiti da je Hrvatska sada na vrhu.

"Bez kontinuiteta odličnih igara ne možemo govoriti da smo na pravom putu. Tek smo na početku. U Osijeku smo pokazali dobro lice, a ovdje samo na trenutke. Trebamo pokazati više zajedništva, imati tu taktičku disciplinu i manje pričati, a više igrati. Prvi cilj smo ipak ostvarili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9215.06.2018. u 07:32
    e moj lino puka sreća je ono u osijeku, daj Bože da nešto uspiješ sastaviti, ali igrati bez lijevih vanjskih sa defektnim desnim vanjskim nećeš daleko
    tomahawk92