Nogomet

Granqvist: "Volim sudjelovati i biti aktivan u napadu"; Andersson: "Možemo biti efikasniji, ali nisam nezadovoljan"

Jan Šneler • ponedjeljak, 18.06.2018.
Granqvist: "Volim sudjelovati i biti aktivan u napadu"; Andersson: "Možemo biti efikasniji, ali nisam nezadovoljan"
Foto: EPA

Nakon minimalne pobjede protiv Južne Koreje, izbornik Švedske, Janne Andersson, bio je pun hvale za svoje igrače, ali je i kritizirao suca zbog nepotrebnog korištenja videotehnologije...

Iako je mogla ranije doći do pogotka, Švedska je tek u drugom dijelu, nakon udarca s bijele točke, uspjela slomiti otpor Južne Koreje. Puno bolje stajali su Šveđani na terenu te je njihova pobjeda apsolutno zaslužena.

Strijelac jedinog pogotka iz jedanaesterca, Andreas Granqvist, otkrio je kako mu odgovara uloga koju mu je namijenio izbornik. Švedski kapetan osjeća se jako dobro s loptom u nogama te je svjestan kako u tom dijelu igre može puno napraviti.

"Volim biti u napadu, volim igrati s igračima poput Marcusa gdje mogu sudjelovati u napadu i biti aktivan u tom dijelu igre", rekao je Granqvist.

Strijelac jedinog pogotka odgovorio je i na upit južnokorejskih novinara o švedskom skautu koji se skrivao i gledao trening reprezentacije Južne Koreje.

"Mislim da je prenapuhana ta priča oko skrivanja našeg skauta. To je jednostavno pretjerano isticano. Imali smo spoznaje kako će igrati, znali smo njihove dobre strane i mogućnosti. Želim svu sreću Južnoj Koreji u nastavku natjecanja i vjerujem da imaju kvalitete proći skupinu", zaključio je švedski kapetan.

Izbornik Švedske, Janne Andersson bio je zadovoljan krajnjim ishodom. Njegova momčad bila je bolja tijekom cijele utakmice i mogla je i puno lakše doći do tri boda.

"Prvih 10 minuta, uspjeli su držati loptu u našoj polovici, ali poslije smo uspjeli uhvatiti konce i dominirati. Tražili smo prilike, pokušavali smo preko ubačaja. Bilo je i nekoliko prekida iz kojih smo bili opasni. Opasan je bio rezultat na poluvremenu. Tih 0:0 nas nije zadovoljilo jer smo bili bolji u prvom dijelu. Nismo primili gol, mislim da smo odradili sve što smo htjeli i jako sam sretan s našom izvedbom i rezultatom. Sigurno je da možemo biti efikasniji, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan s današnjim rezultatom.", rekao je švedski izbornik.

Švedska je do pobjede stigla pogotkom iz jedanaesterca. Nema dvojbe kako je jedanaesterac bio, no sudac Joel Aguilar nije odmah pokazao na bijelu točku, nego se konzultirao sa sucima koji koriste VAR. Nakon minute, Aguilar je pokazao na bijelu točku.

"VAR je dobar, ali mislim da nema potrebe čekati tehnologiju ako je situacija čista. Mislim da je jedanaesterac bio kristalno čist i da nije bilo potrebe za videotehnologijom. Sudac je bio dovoljno blizu da vidi prekršaj i odmah pokaže na bijelu točku", zaključio je Andersson.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka0:1Meksiko
Švedska1:0Južna Koreja
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!