SP 2018., skupina B, 2. kolo, 20.06.2018, 14:00 h, Stadion Lužnjiki, Moskva
Suci: GEIGER Mark (USA), FLETCHER Joe (CAN), ANDERSON Frank (USA), KARASEV Sergei (RUS)
Portugal
Portugal
Cristiano Ronaldo 4'
1:0(1:0) Maroko
Maroko

VIDEO: Cristiano Ronaldo srušio Maroko i preskočio Puškaša kao najbolji europski strijelac u povijesti

Dario Dodić • srijeda, 20.06.2018.
VIDEO: Cristiano Ronaldo srušio Maroko i preskočio Puškaša kao najbolji europski strijelac u povijesti
Foto: EPA

Na otvaranju drugog kola u skupini B nogometaši Portugala upisali su pobjedu protiv Maroka. Marokanci su još jednom igrali dopadljiv nogomet, kreirali niz prigoda pred portugalskim golom, ali ponovno nisu postigli pogodak. Portugal slavi sjajne Cristiana Ronalda i Ruija Patricija...

Portugal
Maroko
Portugal
Maroko
1
Rui Patricio
3
Pepe
5
Raphael Guerreiro
6
Jose Fonte
7
Cristiano Ronaldo
8
Joao Moutinho
(do 89')
10
Joao Mario
(do 70')
11
Bernardo Silva
(do 59')
14
William Carvalho
17
Goncalo Guedes
21
Cedric Soares
Pričuvni igrači
18
Gelson Martins
59'
16
Bruno Fernandes
70'
23
Adrien Silva
89'
Trener
Fernando Santos
12
Mounir Mohand Mohamedi
2
Achraf Hakimi
4
Manuel Da Costa
5
Medhi Benatia
7
Hakim Ziyech
8
Karim El Ahmadi
(do 86')
10
Younes Belhanda
(do 75')
13
Khalid Boutaib
(do 70')
14
Mbark Boussoufa
16
Nordin Amrabat
17
Nabil Dirar
Pričuvni igrači
 
Ayoub El Kaabi
70'
23
Mehdi Carcela
75'
11
Faycal Fayr
86'
Trener
Herve Renard

Maroko je postao prva reprezentacija koja je sigurno ispala iz lova na drugi krug. Momčad koja igra dopadljiv nogomet, koja je i danas protiv Portugala imala niz krasnih prilika, ima ogromnih problema s realizacijom. Protiv čvrstog Portugala takve momčadi nemaju šanse, pogotovo s ovako raspoloženim Cristianom Ronaldom.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Portugalac je već u četvrtoj minuti drugog nastupa na Svjetskom prvenstvu postigao svoj četvrti pogodak. Ubacio je Moutinho, Ronaldo bježi čuvaru i glavom zabija za vodstvo Portugala. Nije ovaj gol bio važan samo zato što je donio vodstvo i posljedično pobjedu Portugalu, bio je ovo Ronaldov 85. gol za reprezentaciju, niti jedan europski igrač u povijesti nije toliko puta poentirao za svoju reprezentaciju, Ronaldo je na vrhu nadmašio i legendarnog Ferenca Puškaša.

Postao je Ronaldo i prvi Portugalac nakon Josea Torresa iz 1966. godine koji je na jednom SP-u postigao gol lijevom i desnom nogom te glavom.

Imao je još jednu lijepu prigodu u devetoj minuti, ali šalje loptu kraj lijeve vratnice.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Koliko je važan Ronaldo Portugalu dovoljno govori podatak kako je tek Guedesov pokušaj iz 39. minute bio prvi udarac nekog portugalskog igrača, koji se ne zove Ronaldo, u okvir protivničkog gola na ovom Svjetskom prvenstvu. Bila je to sjajna prilika za Portugal, uposlio ga je lijepom loptom Ronaldo, dobro je pucao Guedes, ali sjajnom refleksnom obranom brani Mounir.

Nisu Marokanci bili u podređenom položaju, naprotiv, Portugalci su se u svom stilu povukli spremni i sposobni braniti 1:0. Nizali su prigodu za prigodom, sjajno je funkcionirala desna strana marokanskog napada, ali lopta nije htjela u gol. Impresivne su partije pružili Amrabat i Ziyech, no nakon 180 minuta igre Maroko nije postigao nijedan gol i oprašta se od Prvenstva.

Kada bismo krenuli nabrajati prigode Maroka teško da bismo izbjegnuli spomenuti ijednog igrača ove afričke reprezentacije. Izmjenjivali su se Belhanda i Benatia u prigodama, nogom, glavom, nogom, glavom, ali većinom neprecizno.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Kad su uspjeli naciljati okvir portugalskog gola maestralan je bio Rui Patricio. Nije tajna da Portugalci znaju igrati velika natjecanja, pogotovo pod Fernandom Santosom, nastave li ovako, ponovno bi mogli daleko.

Maroko je igrao oku ugodan nogomet, imaju talentiranu momčad, ali za nešto više potreban je iskorak. Neka im je ovo lekcija, očekujemo ih u konkretnijem izdanju za četiri godine.

SP 2018., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Portugal1:0Maroko
Iran0:1Španjolska
1Španjolska 36:5+15
2Portugal 35:4+15
3Iran 32:204
4Maroko 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!