Nogomet

Southgate: "Sretan sam jer smo bili iznimno efikasni, za Belgiju moguće promjene u sastavu"

Jan Šneler • nedjelja, 24.06.2018.
Southgate: "Sretan sam jer smo bili iznimno efikasni, za Belgiju moguće promjene u sastavu"
Foto: EPA

Nakon što su izborili osminu finala, Englezi su okrenuti utakmici protiv Belgije. Taj direktni dvoboj odredit će prvoplasiranu momčad, a nekako nam se čini da niti Engleska niti Belgija ne bi to voljele biti...

Sjajno je igrala Engleska danas. Ne možemo reći da prvih pola sata utakmice protiv Tunisa nije bilo jednako sjajno, ali krajnji rezultat to nije pokazivao. Danas je Engleska imala sve - igru, rezultat i sjajnu formu Harryja Kanea koji je postigao tri pogotka.

Potpuno je razumljivo kako sreću nije skrivao niti izbornik Engleske, Gareth Southgate. Iako su osvojili tri boda u prvom susretu protiv Tunisa, engleski nogometaši bili su na udaru kritika zbog slabije i neinventivne igre u drugom dijelu. Sada takvih natpisa neće biti i Englezi imaju potpuni mir do utakmice s Belgijom.

" Sretan sam što smo bili iznimno efikasni, potpuno drugačije od prve utakmice protiv Tunisa. Prvih 10 minuta bilo je malo nervozno, Panama je igrala dosta defenzivno, ali smo s vremenom uspjeli promijeniti tijek utakmice. Posebno sam sretan zbog one odlične akcije, onog prekida kada je Stones postigao drugi pogodak, nakon odbijene lopte. Jedina mana bila bi primljeni pogodak na kraju, no stvarno bi bilo suludo kritizirati igrače nakon ovako odlične predstave", rekao je Southgate.

Što se tiče posljednjeg susreta skupine G, u četvrtak u Kalinjingradu sastat će se Belgija i Engleska. Tko završi na prvom mjestu ići će u "teži", gornji ždrijeb u kojem bi mogli završiti Brazil, Francuska, Njemačka i Argentina. S obzirom na to kako nitko javno neće reći kako želi izgubiti i biti drugi, izjavu Southgatea o promjenama u momčadi možemo tumačiti na sličan način.

"Što se tiče Belgije, čuo sam priče o tome je li bolje završiti na prvom ili drugom mjestu. Dobro je što nismo opterećeni pritiskom. Moramo neke odluke donijeti, uvesti neke igrače koji nisu igrali. Potrebno je u kasnijim fazama natjecanja imati što više raspoloženih i spremnih igrača", dodao je Southgate.

Najbolji igrač današnjeg susreta i trenutno prvi strijelac Svjetskog prvenstva s pet postignutih pogodaka, Harry Kane, rekao je kako mu nije bilo teško pogoditi oba jedanaesterca. Iako su ga kod oba udarca igrači Paname ometali i vrijeđali, Kane je ostao smiren i oba puta fantastično pucao.

"Iznimno sam ponosan što sam upisao hattrick. Imam rutinu za jedanaesterce, stalno ih vježbam. Što se tiče trećeg pogotka, vjerojatno je to jedan od najsretnijih golova u mojoj karijeri", rekao je Kane kojemu jedan pogodak nedostaje da izjednači rekord Gary Linekera po broju golova na jednom Svjetskom prvenstvu. Lineker je 1986. godine postigao šest golova.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2018. u 13:59
    Clemente majstor!
    Obrisan korisnik