Nogomet

Lovren: "Osjećam da na ovom Prvenstvu imamo realnu šansu za nešto veliko"

Dario Dodić • četvrtak, 28.06.2018.
Lovren: "Osjećam da na ovom Prvenstvu imamo realnu šansu za nešto veliko"
Foto: FaH

U razgovoru za Fifu Dejan Lovren je progovorio o hrvatskoj obrani koja funkcionira odlično, o savršenoj atmosferi u reprezentaciji, ali i o kritikama, koje ga hrane...

Dejan Lovren impresionira staloženošću i sigurnošću u odlukama na utakmicama Svjetskog prvenstva. Dio je obrane koja je u tri utakmice primila samo jedan gol i to s bijele točke: "Od samog početka Prvenstva, obrana je funkcionirala jako dobro. Uživali smo u našem nogometu. Sad kad smo osigurali mjesto među 16 najboljih, što je uvijek bio naš cilj, siguran sam da ćemo igrati s još više slobode", rekao je hrvatski stoper za Fifu.

Uvijek je u glavama svih uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 1998. godine: "Govorim već 20 godina kako Hrvatska može napraviti nešto veliko na Svjetskom prvenstvu, ali sada osjećam da na ovom Prvenstvu imamo realnu šansu za to. Atmosfera u momčadi je sjajna i ne može se usporediti s onom otprije četiri godine u Brazilu. Toliko je različito, kao da se radi o dvije različite momčadi."

Potkrijepio je Dejan priču o sjajnoj atmosferi događajem s Mateom Kovačićem, kojem smo svi svjedočili: "Dat ću vam primjer, svi smo se odlično zabavili kada smo se šišali u kampu. Jedino je Mateo Kovačić bio vrlo nervozan kad ga je gospođa šišala. Svi smo se dobro nasmijali i uživali u tome zajedno. Na kraju je Mateo završio s frizurom kakvu možda i nije htio!"

Htio je ovu frizuru, a dobio ovu rusku ????????

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

Velike zasluge za ovakvu atmosferu idu izborniku Daliću: "Izbornik je stvorio posebnu atmosferu. Savršeno zna kako komunicirati s igračima i to radi na jedinstven način."

Upitan kako reagira na kritike, kojih je bilo ove sezone u dresu Liverpoola, Lovren je odgovorio kako mu to samo pomaže: "To me je ojačalo. Kad me neki ljudi uvrijede, uživam u tome - jer im želim dokazati da sam jedan od najboljih braniča na svijetu", poručio je Lovren koji već neko vrijeme isijava samopouzdanje.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis28.06.2018. u 12:03
    nahranio ih je s penalom protiv islanda.
    cameosis