Tenis

Hrvatski tenisači saznali protivnike na startu Wimbledona

Petar Jenjić • petak, 29.06.2018.
Hrvatski tenisači saznali protivnike na startu Wimbledona
Foto: EPA

Hrvatski tenisači saznali su protivnike u prvom kolu trećeg Grand Slama sezone. Borna Ćorić, Marin Čilić i Ivo Karlović tako se nalaze u dijelu ždrijeba gdje je Roger Federer...

Marin Čilić će na krilima osvajanja turnira u Queensu gdje je pobijedio Novaka Đokovića u Wimbledon krenuti protiv Yoshihita Nishioke, inače 259. igrača na svijetu.

Najbolji teniski tjedan na travi u Halleu je imao Borna Ćorić kojeg u prvom kolu očekuje Rus Daniilo Medvedev. Hrvatski tenisač bi u eventualnom četvrtom kolu igrao protiv Rogera Federera kojeg je pobijedio u finalu spomenutog turnira.

Ivu Karlovića u prvom kolu očekuje 36-godišnji Mihail Južni protiv kojeg je igrao pet puta u karijeri, a slavio je samo jednom.

Rogera Federera u prvom kolu očekuje srpski tenisač Dušan Lajović, a eventualni dvoboj protiv Marina Čilića čekao bi ga u polufinalu. Rafael Nadal na startu Wimbledona igra protiv 129. igrača svijeta Dudija Sele.

Vrlo zanimljiv dvoboj na samom startu turnira trebao bi biti onaj između Bugarina Grigora Dimitrova i Stana Wawrinke, kao i francuski dvoboj Gael Monfils - Richard Gasquet.

Još jedan povratnik nakon ozljede Andy Murray u prvom će kolu igrati protiv Benoita Pairea, dok Novaka Đokovića očekuje Amerikanac Tennys Sandgren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!