Nogomet

Martin O'Neill: "Neymarova reakcija? Apsolutno jadna. On je sjajan igrač i sjajan glumac"

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.07.2018.
Martin O'Neill: "Neymarova reakcija? Apsolutno jadna. On je sjajan igrač i sjajan glumac"
Foto: EPA

Neymar je igrač koji se našao najviše na meti protivnika u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva, ali nije baš naišao na neko sažaljenje u nogometnom svijetu...

Teatralnim padovima i bacanjima na travnjaku, Neymar nije zaslužio poštovanje u nogometnom svijetu, a sve je više onih koji otvoreno pričaju o tome. Nema dvojbe da je Brazilac odličan igrač, ali sve je manji broj onih koji ga cijene kao "potpuni paket".

Meksikanci ga u osmini finala nisu štedjeli, a u jednom trenutku iživcirani Layun, koji je pokušavao uzeti Neymaru loptu iz ruku dok je ovaj sjedio izvan terena, nagazio ga je po gležnju. Uslijedilo je Neymarovo bacanje po travnjaku koje je izazvalo reakciju ne samo kod Meksikanaca.

Irski stručnjak Martin O'Neill ogorčen je zbog takve Neymarove reakcije i smatra kako je itekako pretjerana.

"Layun je trebao zaraditi crveni karton jer je bilo jasno da mu je stao na nogu, ali Neymarova reakcija je jadna, apsolutno jadna ako ću biti iskren. Njegov prag boli je nevjerojatno nizak, ne bih ga volio vidjeti kako izlazi od liječnika nakon što se cijepio protiv gripe. On je sjajan igrač, ali i sjajan glumac", rekao je O'Neill.

"Jedan od razloga što nije još uvijek pokazao sve što možemo od njega očekivati je vezan uz to ponašanje. Toliko puta bio je na travi, toliko puta se dizao i nastavljao. Odradio je četiri utakmice i nije tako loše prošao u njima."

Sve glasnije javlja se negodovanje zbog teatralnosti, čak niti brazilski navijači nisu oduševljeni, a ostavlja to kontraefekt i kod sudaca koji i u trenucima kada je bio prekršaj, jednostavno prešute. Na žalost za njega, Neymar si je apsolutno sam najveći krivac za ovakvu situaciju.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Neymar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!