Nogomet

Jerkan: "Rusi imaju veliki respekt prema nama i očekujem sličnu utakmicu kao protiv Španjolske"

Jan Šneler • subota, 07.07.2018.
Jerkan: "Rusi imaju veliki respekt prema nama i očekujem sličnu utakmicu kao protiv Španjolske"
Foto: EPA

Bivši hrvatski reprezentativac i sadašnji skaut za Rusiju u stožeru Zlatka Dalića otkrio je za HNTV kako vidi današnjeg protivnika Vatrenih...

Uz sjajan posao koji su odradili igrači i stručni stožer, valja napomenuti kako su fantastične savjete izborniku Zlatku Daliću dali i skauti. Nikola Jerkan koji je bio zadužen za praćenje Rusije, u razgovoru za Hrvatsku nogometnu televiziju otkrio je kakva bi Rusija mogla istrčati večeras u Sočiju.

"Rusija je u različitim formacijama igrala u skupini i u osmini finala protiv Španjolske. U skupini, koju su prošli vrlo lako, Rusi su igrali 4-4-2. Protiv Španjolske su, pak, bili silno zatvoreni i u formaciji 5-4-1. Pojačali su tom prilikom bokove, Španjolcima su ponudili vrlo mali manevar. Imaju veliki respekt prema nama i prilično sam siguran da će protiv nas napraviti vrlo malo promjena u odnosu na utakmicu sa Španjolskom. Možemo očekivati sličan scenarij", rekao je Jerkan u razgovoru za HNTV.

Već danima svi ističu kako je Rusija uvjerljivo najbolji ždrijeb kojeg je Hrvatska mogla dobiti u četvrtfinalnom susretu. Iako su domaćini, Rusi su najslabije rangirana reprezentaciji na ovom Svjetskom prvenstvu i samim plasmanom u četvrtfinale ostvarili su već veliki uspjeh. Ipak, Jerkan upozorava kako ih se ne smije nikako podcijeniti, pogotovo one najopasnije.

Golovin je njihov najbolji igrač. Dobar je jedan na jedan, opasan u prekidu, ima dobar pregled igre. Ovaj rezultat je za njih veliko iznenađenje. Imali su mnogo problema prije Prvenstva, ostali su bez dvojice stopera pa su zvali 39-godišnjaka. Oni su spoj veterana i mlađih igrača i to za sada dobro funkcionira. No, mislim da ćemo mi imati odgovor na bilo što", zaključio je skaut Hrvatske.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!