Tenis

Sjajna Serena Williams ušla u 30. finale Grand slam turnira

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Sjajna Serena Williams ušla u 30. finale Grand slam turnira
Foto: FaH

Pobjedom nad Juliom Goerges, nevjerojatna američka tenisačica Serena Williams ponovno je ušla u finale Wimbledona...

Već smo pisali kako je Serena Williams srušila rekord kada je kao 181. tenisačica svijeta ušla u polufinale, no sada je to podigla na još višu razinu. Williams ima šanse osvojiti Wimbledon kao najslabije rangirana tenisačica. Jasno, to nema puno veze s njezinom kvalitetom, koliko s činjenicom da smo rođenja djeteta nije dugo igrala.

U današnjem meču protiv Julije Goerges, Amerikanka je blistala. Fenomenalno je odigrala prvi set. Čvrsto je držala svoj servis i onda u ključnom trenutku napala njemačku tenisačicu. S dva breaka, u šestom i osmom gemu, Williams je okončala set sa 6:2.

Drugi set slično je krenuo. Američka tenisačica nije dozvoljavala nikakvu priliku Goerges, a u najboljem trenutku bila je najjača. Pri vodstvu 3:2, oduzima još jedan servis Njemici i odlazi vrlo brzo na veliko vodstvo 5:2. Imala je Williams servis za meč, no Goerges se nije predavala i uspjela je vratiti break. Taman kad je trebala doći do izjednačenja, Njemica je otkrila snagu Serene Williams koja dolazi do 0:40 te koristi već prvu od tri meč lopte.

U finalu, Williams će igrati protiv Angelique Kerber. Bit će to repriza finala iz 2016. godine kada je Williams slavila sa 7:5 i 6:3. Ipak, Kerber je te iste godine na Australian Openu, slavila protiv Serene Williams u finalu sa 6:4 3:6 6:4. S obzirom na to u kakvoj formi igraju obje tenisačice, vjerujemo da ćemo u subotu od 15 sati gledati sjajan meč.

Wimbledon (ž), polufinale:
Serena Williams (SAD, 25) - Julia Goerges (Njemačka, 13) 6:2 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!