Tenis

Mladi Nijemac stigao do pobjede karijere protiv Davida Ferrera

Petar Jenjić • ponedjeljak, 23.07.2018.
Mladi Nijemac stigao do pobjede karijere protiv Davida Ferrera
Foto: Kristijan Komarica

Odigrano je pet mečeva prvog kola na ATP turniru u Hamburgu gdje je pobjedu karijere upisao 17-godišnji Rudolf Molleker koji je u tri seta svladao Davida Ferrera. Poraz je upisao i četvrti nositelj Damir Džumhur od kvalifikanta Jozefa Kovalika...

Kao što je to bio slučaj i prošle godine, u prvom kolu susreli su se Leonardo Mayer i Albert Ramos-Vinolas, a konačni pobjednik bio je isti. Do četvrte pobjede u osmom međusobnom susretu stigao je Mayer koji je slavio sa 6:3, 6:2 nakon sat i 24 minute igre.

Španjolac je bolje krenuo u meč i stigao do breaka za vodstvo 2:1, međutim, do kraja seta dobio je tek jedan gem. Mayer je pobjedu osigurao odličnim otvaranjem drugog seta u kojem je uz dva oduzeta servisa stigao do vodstva od 4:0, a zatim meč zaključio bez većih problema.

Do drugog kola stigao je i drugi Argentinac Diego Schwartzman koji je postavljen za drugog nositelja. Do pobjede je stigao puno teže s obzirom na to da je dobar otpor pružio 19-godišnji Casper Rudd kojeg je porazio sa 6:4, 2:6, 6:2. U trećem međusobnom dvoboju Schwartzman je tako stigao i do treće pobjede, a ovoga puta za to mu je trebalo nešto više od dva sata.

Ruud je stigao do breaka i poveo s 3:1 u prvom setu, no Schwartzman uzvraća s dva uzastopna oduzeta servisa, a prednost čuva do samog kraja. Bolje je Argentinac krenuo u drugi set, uzeo i break za 1:0, ali slabom igrom na vlastitom servisu, kojeg je izgubio tri puta, izgubio je i set.

U treći je set krenuo isto kao i u drugi, ali ovoga puta s razlikom što prednost nije ispustio do samog kraja te je zaključio meč sa 6:2.

Turnir nije tako dobro krenuo za četvrtog nositelja Damira Džumhura koje je nakon sat i pol igre porazio kvalifikant Jozef Kovalik. Slovački tenisač stigao je do druge pobjede u trećem međusobnom susretu sa 6:2, 6:4.

Prvi set Kovalik je lakoćom uspio dobiti s dva oduzeta servisa, ali se u drugom malo više pomučio. U prva tri gema drugog seta mogli smo vidjeti tri breaka, a u prednosti je bio upravo Kovalik koji ju je sačuvao do samog kraja. Potrebno je izdvojiti kako mu je za konačni dolazak do pobjede bilo potrebno sedam meč lopti.

David Ferrer jako se muči s formom u posljednje vrijeme, a dokaz kako se karijera bliži kraju jest i poraz od domaćeg igrača s pozivnicom, 17-godišnjeg Rudolfa Mollekera koji je nakon dva i pol sata igre stigao do pobjede 7:5, 5:7, 6:3.

Mladi Nijemac započeo je meč vodstvom 3:0, ali Ferrer se vraća i dolazi do poravnanja na 4:4. Dva gema kasnije Molleker je na servisu protivnika imao pet set lopti, ali nije ih uspio iskoristiti. Četiri prilike za break, pri rezultatu 5:5 imao je i Ferrer koji nije uspio izdržati do kraja seta kojeg je izgubio sa 7:5.

Drugi je set bio kudikamo izjednačeniji, bez ijedne break prilike sve do rezultata 5:5 kada Ferrer koristi prvu break loptu, a zatim i treću set loptu za poravnanje u setovima. Odlučujući, treći set njemački je tenisač otvorio s 3:0 i do kraja nije ispuštao prednost.

ATP Hamburg, 1. kolo:
Leonardo Mayer - Albert Ramos-Vinolas 6:3, 6:2
Diego Schwartzman (2) - Casper Ruud 6:4, 2:6, 6:2
Jozef Kovalik - Damir Džumhur (4) 6:2, 6:4
Daniel Masur - Maximilian Marterer 6:3, 6:4
Rudolf Molleker - David Ferrer 7:5, 5:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!