Rukomet

Težak poraz mladih rukometaša od Francuske

Jan Šneler • utorak, 24.07.2018.
Težak poraz mladih rukometaša od Francuske
Foto: Kristijan Komarica

Iako je Francuska bila favorit, poraz od čak devet razlike prilično je bolan i vjerojatno znači oproštaj od borbe za polufinale...

Nakon prilično uvjerljivog poraza od Španjolske, hrvatska juniorska rukometna reprezentacija doživjela je težak poraz od Francuske. Nakon grupne faze, Hrvatska je došla u tešku poziciju te joj je za prolazak u polufinale bila potrebna pobjeda nad Francuskom i Portugalom. Sada, kada je jasno da je Francuska slavila s 37:28, Hrvatska više ne ovisi o sebi i osim velike pobjede nad Portugalom, trebaju i drugi rezultati.

Što se tiče današnjeg susreta, vrlo brzo postalo je jasno kako je Francuska kvalitetnija momčad. Francuzi su greške hrvatskih rukometaša koristili na najbolji mogući način te u svega par minuta podizali razliku. U prvom poluvremenu, konstantno su bili u vodstvu, održavali prednost od tri-četiri pogotka i na odmor otišli s prednošću 18:14.

Imala je Hrvatska šansu da s manjom razlikom ode na pauzu, ali su danas rukometaši u najvažnijim trenucima podbacili. Početkom nastavka, Francuska odlazi na velikih 21:15, no Hrvatska uspijeva serijom 3:0 poništiti bolji ulazak Francuza u drugi dio. Kada su Francuzi ponovno otišli na pet golova razlike, Halil Jaganjac je petnaestak minuta prije kraja vratio na 26:23.

Činilo se da će Hrvatska ući s takvom razlikom u završnicu, pa čak i izgubiti pristojno, što bi opet značilo i da je potrebna manja pobjeda protiv Portugala. No, ispostavilo se da smo bili u krivu. Francuska se razgoropadila, potpuno otpuhala nade Hrvatske i serijom 6:0, došla na velikih devet razlike (32:23). Do kraja susreta, velikih promjena naravno nije bilo, sve je već bilo riješeno i Francuska je s 37:28 svladala Hrvatsku.

U redovima Hrvatske, Ivan Martinović postigao je osam pogodaka, dok je Jaganjac dodao sedam. Kod Francuza, Gael Tribillon i Kylian Villeminot bili su najbolji sa šest golova. Hrvatsku očekuje susret protiv Portugala u posljednjem kolu glavne runde, a ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, mlade rukometaše očekuje borba od 5. do 8. mjesta.

Europsko U-20 prvenstvo u rukometu (m):
Francuska - Hrvatska 37:28 (18:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!