Vodeni sportovi

Tucak: "Ovo danas nije imalo veze s vaterpolom koji propagiraju kao sport"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.07.2018.
Tucak: "Ovo danas nije imalo veze s vaterpolom koji propagiraju kao sport"
Foto: EPA

Veliko razočaranje u hrvatskim redovima nakon završetka polufinalnog dvoboja protiv Srbije. Nezadovoljstvo kriterijem suđenja, ali i vlastitim nastupom, točnije realizacijom igrača više...

Srbija je u polufinalu Europskog prvenstva svladala Hrvatsku s 9:7 i uzvratila joj za poraz u polufinalu prošlog Svjetskog prvenstva. Ivica Tucak nije dočekao kraj susreta na klupi, posve nepotrebno zaradio je isključenje bez pravog objašnjenja.

"Isključenje? Što pričati o sportu kada imate takve poluidiote koji su tu zbog osobnog interesa, nisam im rekao nijednu riječ da bi me isključili. Suđenje je bilo loše, mi se tu nismo snašli, promašivali smo i bili nervozni, ali ovo danas nije imalo veze s vaterpolom koji propagiraju kao sport", ljutito je govorio Tucak nakon susreta.

Hrvatski izbornik dodaje kako protivniku čestita, a njegovi igrači pokušat će uzeti barem broncu.

"Imali smo prilika, ali ušli smo u zamku tih odluka, nismo imali koncentraciju i lucidnost nakon svega. Srbiji kao protivniku prije svega čestitam. Nama je teško, ali treba uzeti medalju. Idemo analizirati ovo, zaboraviti ovaj poraz i izvući maksimum u susretu za treće mjesto."

Andro Bušlje priznao je da je protivnik bio bolji i žali za boljom realizacijom igrača više.

"Čestitke Srbiji koja je bila bolja. Loše smo izgledali veći dio susreta i nismo se uspjeli vratiti. Imali smo dosta prilika, ali za razliku od nas, oni su svoje iskoristili. Za dva dana čeka nas teška utakmica, ali hoćemo medalju."

"Suci su puštali čvrstu igrom, ali mislim da to ne odgovara niti nama niti Srbiji. Oni nekad sude neke stvari koje niti mi igrači ne razumijemo, u svemu tome Srbija se bolje prilagodila i čestitam joj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!