Nogomet

Bjelica: "Ostvarili smo mali cilj. Idemo po naš san - Ligu prvaka"

Jan Šneler • utorak, 14.08.2018.
Bjelica: "Ostvarili smo mali cilj. Idemo po naš san - Ligu prvaka"
Foto: FaH

Iskusno i kvalitetno odigrao je Dinamo, bez imalo stresa i nervoze te je jasno kako sretan krajnjim ishodom mora biti i trener Dinama Nenad Bjelica...

Baš onako kako dobre i kvalitetne momčadi trebaju igrati, tako je danas odigrao Dinamo. Nakon velike prednosti iz prve utakmice nije bilo potrebe za žurbom i Dinamo je zrelom predstavom strpljivo čekao priliku i konačno u 74. minuti pogotkom Marija Gavranovića došao do pobjede i u drugom susretu.

"Zadovoljan sam što smo prošli u play-off Lige prvaka. Psihološki dosta zahtjevnu utakmicu, koju možeš samo izgubiti, smo odigrali jako dobro. Ostvarili smo jedan mali cilj, ali idemo po naš san, a to je Liga prvaka i sve ćemo napraviti da to ostvarimo. Drago mi je zbog podrške, navijači su nas bodrili. Bili su uz nas i nadam se da će u sljedećim utakmicama dolaziti još u većem broju", rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Dvadesetak minuta prije kraja susreta, Amer Gojak uhvatio se za nogu i Bjelica je bio prisiljen uvesti Ivana Šunjića. Iako Gojakovo stanje nije još u potpunosti poznato, bila bi velika šteta kada bi ga ozljeda udaljila s terena jer trenutno igra u odličnoj formi.

"Gojak je osjetio zadnju ložu, ali mislim da nije ništa strašno. Tražio je zamjenu, nije se osjećao dobro, iskreno ne znam što se dogodilo", dodao je trener Dinama.

Puno odmora za Modre nema. Prvenstvo se zahuktalo te već u petak dolazi u goste neporaženi Osijek, a u srijedu jedan od najvažnijih dvoboja sezone protiv Young Boysa u Bernu. Iako je u prethodnim susretima HT Prve lige Bjelica bio sklon promjenama u momčadi, upitno je hoće li to napraviti protiv Osijeka.

"Vidjet ćemo kako će se dečki oporavljati, imamo dosta igrača koji su već nastupili u ovoj sezoni. Osijek je klub koji je ozbiljno posložen, imali su više vremena, ali nadam se da ćemo ostaviti tri boda u Maksimiru. U nedjelju smo bili na utakmici Young Boysa. Nismo ni riječ progovorili o njima, fokus je bio na Astani, a vjerujte mi do petka poslije utakmice nećemo o njima razmišljati. Znamo da su jako kvalitetna momčad, da su jako dobro startali, iskusniji su, ali ja vjerujem u našu momčad. Imamo uzvrat u Maksimiru gdje možemo svaki rezultat popraviti, ako bude bilo potrebe", istaknuo je Bjelica.

Za kraj, trener Dinama otkrio je kako su svi papiri riješeni u vezi Brune Petkovića koji bi već u petak mogao dobiti priliku za debi. Iako je bilo upitno u kakvom je stanju mladi hrvatski napadač, Bjelica ističe kako on cijelo vrijeme trenira te je u dobroj kondiciji.

"Mislim da je sve riješeno u vezi Petkovića, on trenira cijelo vrijeme i u dobrom je stanju i konkurirat će za sastav protiv Osijeka", zaključio je Bjelica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!