Košarka

Karakaš: "Momčad je pokazala izniman karakter", Tišma: "Još nismo svjesni što smo napravili"

Petar Jenjić • nedjelja, 19.08.2018.
Karakaš: "Momčad je pokazala izniman karakter", Tišma: "Još nismo svjesni što smo napravili"
Foto: FaH

Na osvajanje zlatne medalje na Europskom prvenstvu do 16 godina osvrnuli su se i sami sudionici. Dok izbornik Milan Karakaš posebno ističe karakter momčadi, a Roko Prkačin da je i njegova titula za najkorisnijeg igrača prvenstva samo zasluga ekipe, Boris Tišma kaže kako još nisu svjesni što su napravili...

Na osvajanje Europskog zlata osvrnuo se izbornik Milan Karakaš koji je kazao kako je momčad pokazala izniman karakter.

"Sama završnica utakmice, preokret i sve što se događalo, mislim da se ni u puno boljim filmskim scenarijima ne može dogoditi. Momci su tijekom cijelog turnira pokazivali iznimni karakter, kazao sam im da ne nikako ne odustaju, da je ostalo još pet minuta i mi to možemo."

"Imali smo najteži mogući put prema zlatu i zbog toga sve je slađe. Imali smo najtežu grupu, svaki je protivnik bio vrlo jak. S tim nesretnim porazom protiv Turske otežali smo si još više put do samog finala, ali time je slađe ovo zlato", dodao je izbornik Karakaš.

Nagradu za najkorisnijeg igrača dobio je Roko Prkačin koji je istaknuo kako je ponosan na ovaj uspjeh koji je zasluga cijele ekipe.

"Pokazali smo kako smo jedna od najboljih košarkaških reprezentacija u Europi i jako sam ponosan na uspjeh. To je zasluga cijele ekipe" (titula MVP-a turnira), "dodatna nagrada i dodatan poticaj za daljnji rad."

"Nismo još potpuno svjesni što smo točno napravili, ali jako smo sretni jer smo uložili puno truda i snage na pripremama kako bi ovo napravili. Titula će nam dati puno samopouzdanja", kazao je Boris Tišma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10819.08.2018. u 20:47
    strasna ekipa, bilo je vrlo ljepo pratit ove decke na ovom EP-u, cestitke i klupi sa Karakasom na celu, tu se je radilo sa strukom
    narada108