Nogomet

VIDEO: Messi hat-trickom otvorio Ligu prvaka, Rakitić asistent, golčina Iccardija u povratku Intera

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 18.09.2018.
VIDEO: Messi hat-trickom otvorio Ligu prvaka, Rakitić asistent, golčina Iccardija u povratku Intera
Foto: EPA

Odigrana su prva dva susreta ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Barcelona je očekivano nadigrala na Camp Nouu PSV Eindhoven dok je Inter na San Siru bio bolji od Tottenhama preokretom u završnici susreta uz krasan pogodak Maura Icardija...

Barcelona je imala ugodan ulazak u novu sezonu Lige prvaka. Kao što se i očekivalo, dvoboj protiv PSV-a nije bio posebno zahtjevan, razlika u kvaliteti je osjetna i Barcelona je glatko slavila.

Lionel Messi bio je vrlo raspoložen i upisao se još jednom u povijest. Postigao je osmi hat-trick u Ligi prvaka u karijeri i tako postao prvi igrač koji je to uspio napraviti.

Gosti su na Camp Nouu izdržali nekih pola sata, toliko su držali Barcelonu bez većih prilika, a onda je Jeroen Zoet morao po loptu u mrežu. Na 20-ak metara srušen je Dembele, bila je to idealna pozicija za Messija koji krasnim udarcem preko živog zida dovodi Barcelonu u vodstvo i postiže prvi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka.

U prvom dijelu nije bilo novih pogodaka, a u nastavku susreta uslijedio je potop gostiju. Barcelona je zaigrala još bolje i u 70. minuti centimetri su je dijelili do drugog pogotka. Luis Suarez odlično je pucao s ruba kaznenog prostora i zatresao gredu.

Bila je to najava novih pogodaka. U 75. minuti Ousmane Dembele nakon krasnog prodora sjajno je pogodio izvan kaznenog prostora i povisio na 2:0 da bi u 78. minuti Ivan Rakitić krasno prebacio obranu i pronašao Messija u 16 metara, a on rutinski zabija.

Deset minuta prije kraja Barcelona je ostala s igračem manje, Samuel Umtiti zaradio je drugi žuti karton nakon prekršaja koji ga je stajao gostovanja na Wembleyju kod Tottenhama u drugom kolu Lige prvaka.

U samoj završnici susreta Messi je postigao još jedan pogodak i zaokružio priču. Ivan Rakitić igrao je do 85. minute kada ga je zamijenio Arturo Vidal.

Spursi imaju razloga za žaljenje, Inter je do 86. minute bio u rezultatskom zaostatku, opasno je visio već nakon primljenog pogotka i iako nije igrao dobro, uspio je u završnici doći do preokreta.

U prvom poluvremenu nije bilo posebno dobrog nogometa, nijedna momčad nije odigrala ništa posebno i na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom dijelu Tottenham je bolje krenuo i u 53. minuti došao je do pogotka. Christian Eriksen je opalio s ruba 16 metara, Handanovič je odbio pokušaj do Lamele koji vraća loptu Eriksenu, a on iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu.

Očekivao se pritisak Intera i lov na poravnanje, ali uslijedilo je još nekoliko opasnih pokušaja Spursa koji su mogli doći do povećanja vodstva.

Nisu uspjeli zabiti drugi gol i kazna je stigla u 86. minuti. Fantastičan pogodak postigao je Mauro Icardi koji je iz prve iz voleja opalio s 18 metara i zakucao loptu u sam donji kut.

Dalo je to krila Interu koji je u sudačkoj nadoknadi došao do još jednog gola i potpunog preokreta. Antonio Candreva ubacio je iz kornera, De Vrij je prebacio do natrčalog Vecina koji glavom šalje loptu u mrežu.

Marcelo Brozović dobro je odradio svih 90 minuta, a Ivan Perišić izašao je iz igre u 64. minuti kada ga je zamijenio Candreva.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona4:0PSV Eindhoven
Inter2:1Tottenham
1Barcelona 614:5+914
2Tottenham 69:10-18
3Inter 66:7-18
4PSV Eindhoven 66:13-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!