Nogomet

Bjelica: "Bila je ovo sjajna večer. Možemo biti ponosni na ono što smo vidjeli"

s Maksimira: Jan Šneler • petak, 21.09.2018.
Bjelica: "Bila je ovo sjajna večer. Možemo biti ponosni na ono što smo vidjeli"
Foto: FaH

Na konferenciji za novinare nakon velike pobjede protiv turskog Fenerbahčea, trener Dinama Nenad Bjelica bio je iznimno sretan i ponosan na igru svoje momčadi...

Fenomenalna pobjeda Dinama, odlična igra svih 90 minuta i raspjevane maksimirske tribine obilježile su dvoboj prvog kola Europske lige između Dinama i Fenerbahčea. Nakon velike pobjede protiv slavnog protivnika, jasno je kako trener Dinama Nenad Bjelica nije mogao biti ravnodušan.

"Mislim da je ovo bila sjajna večer igrača, publike, svih koji vole Dinamo. Možemo biti ponosni na ono što smo vidjeli. Jako sam zadovoljan što smo i pred golom pokazali veću dozu efikasnosti. Danas smo postigli četiri zgoditka, mogli smo još. Bilo je još puno situacija koje su mogle uroditi plodom. Sretan sam zbog atmosfere. Kao što sam rekao, tri boda su samo tri boda. To nam neće biti dovoljno, treba nastaviti raditi i pripremati se za sljedeću utakmicu", rekao je Bjelica.

Dinamo je od prve minute igrao sjajno, vidjelo se da se nametnuo kao bolji i aktivniji protivnik, a ono što je promjena u odnosu na prošle europske nastupe je činjenica kako i nakon primljenog pogotka igra nije pala. Jednostavnim rječnikom, Dinamo je igrao perfektno. Priznaje to i Bjelica koji kaže kako teško može naći manu svojoj momčadi jer su svi do jednoga odigrali točno onako kako je on to zahtijevao od njih.

"Svi koji su bili na terenu, obrana je bila besprijekorna. Stojanović je odigrao utakmicu života. Rrahmani je odigrao perfektno u tako velikoj utakmici na bočnoj poziciji. Svi koji su igrali su igrali praktički bez greške. Taj prekid se dogodio i koštao nas gola, ali mislim da je cjelokupna momčad u obrani odigrala perfektno. Imamo još puno potencijala. Pogledajte samo koliko igrača tu još nema: Menalo, Moro, Majer, Ademi, Leovac, Musa i drugi", ponosno je rekao trener Dinama.

Na pitanje je li mu ovo najdraža i najveća pobjeda u karijeri, Bjelica ipak nije bio toliko direktan. Jasno je to jer je velike rezultate hrvatski trener postizao i na klupi Austrije iz Beča.

"Ovo je jedna od najvećih i najdražih pobjeda u mojoj karijeri. Imao sam i pobjedu protiv Zenita s Austrijom iz Beča, to je bila također velika pobjeda. Ipak, mogu reći da je ovo jedna od tri najvećih pobjeda moje karijere. Ono što mi pobjeda pokazuje je da sam kao trener na dobrom putu i da me igrači slijede. Ova ekipa nema velikih zvijezda, ali svi su zvijezde i ginu na terenu kao momčad. Svi koji žele raditi za momčad su dobrodošli kod mene i ovih svih 30 igrača je kao obitelj. Ne padamo u euforiju, idemo dalje!", dodao je Bjelica.

Trener Dinama na kraju je prokomentirao i rezultat drugog ogleda iz skupine D Europske lige. U Trnavi, domaći Spartak svladao je Anderlecht s 1:0 i tako uz Dinamo ima tri boda nakon prvog kola. Rezultat iz Slovačke iznenadio je mnoge, no to je još jedan pokazatelj kako će skupina u kojoj se nalazi hrvatski prvak biti iznimno uzbudljiva.

"Rezultat nam pokazuje da je Anderlecht ranjiv, a da je Spartak Trnava dobra momčad. Pokazali su da su u grupnoj fazi zasluženo tako da mislim da imamo četiri momčadi koje mogu proći grupu. Još je dalek put do Anderlechta. Imamo puno posla u prvenstvu i kupu, a tek poslije Hajduka ćemo razmišljati o Anderlechtu. Imat ćemo pet-šest dana za pripremu, tada ću ih i prvi put gledati", zaključio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!