Košarka

Loš dan ABA ligaša, osim Cedevite poraženi i Mornar i Partizan

Branimir Korać • četvrtak, 04.10.2018.
Loš dan ABA ligaša, osim Cedevite poraženi i Mornar i Partizan

Mornar i Partizan slijedili su Cedevitu i također upisali poraz u prvom kolu Eurokupa. Posebno težak poraz ubilježili su Crnogorci koji su doduše imali i najtežeg protivnika...

Mornar je u Baru glatko poražen od Uniksa 97:74 što posebno ne čudi s obzirom da su Rusi jedni od glavnih kandidata za osvajanje ovog natjecanja. Neizvjesnost je u ovom susretu posve izostala, sve je bilo na strani gostiju koji su dominirali i na kraju zasluženo slavili.

Posebno raspoložen bio je Senegalac Maurice Ndour koji je ubacio 29 poena i uhvatio osam skokova dok je Raymar Morgan dodao 14 poena i pet skokova. Kod Mornara Bronson Koenig ubacio je 19 poena, a Strahinja Mićović dodao j1 3 poena i pet skokova. Marin Mornar za 20 minuta upisao je četiri poena (2/2 za dva) i dva skoka.

I drugi ABA ligaš je poražen, Partizan je gostovao u Italiji kod Trenta i izgubio 82:73. Beograđani su odlično otvorili utakmicu i sve je funkcioniralo do završnice prvog poluvremena kada se domaćin vratio iz zaostatka i nastavio s dobrom igrom u drugom dijelu.

"Čestitke Trentu na pobjedi. Mi smo odigrali vrlo dobro u prvom poluvremenu, ali nismo uspjeli zaključiti ga na način na koji smo željeli zbog nekih loših odluka u napadu. U drugom dijelu jako nam je nedostajao Gagić koji je imao problema s osobnim pogreškama i tu je Trento preuzeo kontrolu nad utakmicom", kaže trener Beograđana Nenad Čanak.

Kod Trenta su se istaknuli Nikola Radičević s 15 poena te s po 14 Devyn Marble i Toto Forray (osam skokova). Kod Partizana Vanja Marinković ubacio je 19 poena, Marcus Paige 16, a Rade Zagorac devet uz devet skokova.

U dvoboju debitanata Monaco je u gostima svladao Bresciju 80:68. Svih 40 minuta Monaco je imao situaciju pod kontrolom, održavao je ugodnu prednost i Brescia mu nije uspjela nijednom zaprijetiti. Gosti su dominirali u reketu gdje su završavali puno akcija i zaslužili su pobjedu.

Predvodili su ih Elmedin Kikanović s 20 poena i šest skokova te Gerald Robinson sa 16 poena. Kod Brescije Jordan Hamilton završio je sa 16 poena i pet skokova, a Bryon Allen dodao je 13 poena.

Lagan posao imao je Zenit koji je s 91:80 svladao Turk Telekom, prednost je mogla biti i veća, no u završnici su Turci uspjeli smanjiti zaostatak. Zenit je tijekom susreta imao i više od 20 poena razlike te je rutinski stigao do prve pobjede u ovosezonskom natjecanju.

Nakon gotovo deset godina u Europu se vratio Brandon Jennings i pokazao koliko će značiti Zenitu s ubačenih 20 poena, uhvaćenih devet skokova i podijeljenih osam asistencija. Sergej Karašev dodao je 17 poena. Kod gostiju Sylven Landesberg ubilježio je 23 poena i pet asistencija, a Vladimir Štimac 20 poena i osam skokova.

Najneizvjesnije je bilo u Frankfurtu gdje su Skylinersi u produžetku svladali Fiat iz Torina s 88:85. U dramatičnom dvoboju odluka je pala tek u produžetku, a nakon trice Huffa u završnici za 84:82, Skylinersi više nisu ispuštali vodstvo.

"U drugoj dionici igrali smo jako dobro i popravili ono što nismo dobro radili u prvih deset minuta kada smo igrali s višom postavom. Kada smo snizili petorku igrali smo puno bolje. Neki šutevi Erika Murphyja u završnici prvog dijela su nas pokrenuli i nakon toga napokon smo uhvatili ritam", smatra trener domaćina Gordon Herbert.

Najbolji kod Skylinersa bili su Erik Murphy s 19 poena i Jason Clark sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kod Torina Jamil Wilson upisao je 19 poena i šest skokova, a James McAdoo 17 poena uz osam skokova.

Eurokup, prvo kolo:
Mornar - Uniks Kazanj 74:97
Dolomiti Energia Trento - Partizan NIS 82:73
Germani Brescia Leonessa - Monaco 68:80
Zenit - Turk Telekom 91:80
Fraport Skyliners - Fiat Torino 88:85 (75:75)

FOTO: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!