Tenis

Giorgi sigurnim nastupom do finala Linza, Petković povela i stala

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
Giorgi sigurnim nastupom do finala Linza, Petković povela i stala
Foto: EPA

Odigrana su oba polufinalna meča WTA tunira u Linzu te će se za naslov boriti Camila Giorgi i Ekaterina Aleksandrova...

Poznat je finalni par WTA turnira u austrijskom Linzu. Bit će to Talijanka i peta nositeljica Camila Giorgi te Ruskinja Ekaterina Aleksandrova. Ruska tenisačica slavila je u polufinalu nakon što je prvi set izgubila sa 6:0.

Nevjerojatno je kako je Andrea Petković dobro ušla u meč da bi potom potpuno potonula. Kao što smo napomenuli, u prvom setu njemačka tenisačica igrala je gotovo bez greške i sa 6:0 slavila protiv Aleksandrove. U nastavku meča, Ruskinja je pružila jači otpor i uspjela doći do breaka u petom gemu. Iako je Petković imala nekoliko break prilika, Aleksandrova je izdržala i sa 6:4 izjednačila.

Treći set donio je potpuni potop za Petković. Ruskinja je u svim segmentima bila bolja, dominirala terenom, dok je njemačka tenisačica izgledala kao da jedva čeka da meč završi. Takav je bio i rezultat te je Aleksandrova sa 6:0 okončala meč.

Talijanska tenisačica Giorgi nije imala puno problema protiv Belgijke Alison Van Uytvanck. Po jedan break u svakom gemu bio je potreban Giorgi koja je prilično rutinski odradila polufinalni meč. Za 106 minuta Talijanka je izborila finale i u njemu će zasigurno imati status favoritkinje.

WTA Linz, polufinale:
Alison Van Uytvanck (Belgija) - Camila Giorgi (Italija, 5) 3:6 4:6
Andrea Petković (Njemačka) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 6:0 4:6 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!