Košarka

Šved najbolji strijelac VTB lige u povijesti, Uniks slavio u derbiju

Branimir Korać • nedjelja, 14.10.2018.
Šved najbolji strijelac VTB lige u povijesti, Uniks slavio u derbiju
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta u VTB ligi, a iznenađenja nije bilo. Himki i Uniks ubilježili su domaće pobjede...

Košarkaši Himkija očekivali su lakši posao protiv estonskog Kaleva, ali su se dosta namučili za pobjedu. Ipak su na kraju slavili 80:73. Himki je veliki posao napravio zaustavljanjem Ivana Almeide koji je u prvom kolu ubacio 36 poena Novgorodu, a ovdje je limitiran na samo šest poena i šut 2/8.

Aleksej Šved bio je prvo ime susreta i s 23 ubačena poena došao je do brojke od 2184 poena u VTB ligi čime je preskočio Vitalija Fridzona i zasjeo na vrh ljestvice svih vremena. U ovom susretu dodao je i devet asistencija i šest skokova, Antonio Crocker ubacio je 17 poena uz šest skokova, a Jordan Mickey 16 poena uz 11 skokova.

Kod Kaleva Branko Mirković upisao je 14 poena uz sedam asistencija, a po 13 poena dodali su Maksim Salaš i Chavaughn Lewis.

U derbiju kola Himki je ugostio Lokomotiv Kuban i upisao pobjedu 79:75. Domaćin je susret prelomio serijom 11:2 na početku posljednje četvrtine kada je preuzeo vodstvo i do kraja susreta imao kontrolu nad rezultatom.

Pierria Henry bio je prvo ime kod domaćina s 14 poena i šest asistencija, a Errick McCollum dodao je 13 poena. Kod poraženih Isaiah Whitehead ubacio je 18 poena, a Mateusz Ponitka 16 poena uz šest skokova.

VTB liga:
Himki - Kalev 80:73
Uniks Kazan - Lokomotiv Kuban 79:75
Jenisej - Parma Perm 83:78 (D'Angelo Harrison 19p, 9sk/Kodi Justice 26p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!