Košarka

Turk Telekom upisao treću pobjedu u nizu, Crvena zvezda stradala u Ulmu

Marjan Kreševac • četvrtak, 08.11.2018.
Turk Telekom upisao treću pobjedu u nizu, Crvena zvezda stradala u Ulmu

U srijedu je na programu ULEB Eurokupa bilo 12 susreta u kojima vrijedi izdvojiti treću u nizu pobjedu Turk Telekom Ankare nad Zenitom, poraz Crvene zvezde u Ulmu i drugu pobjedu Partizana izborenu u Beogradu protiv Trenta...

Turk Telekom nakon tri uvodna poraza posložio je svoje redove i nanizao tri pobjede, posljednja je stigla na domaćem parketu protiv Zenita. Domaći su odlično ušli u susret, a posebno se istaknuo Vladimir Štimac koji je u vodstvo 12:6 nakon šest i pol minuta igre ugradio devet koševa. Na krilima Štimca domaći su prvu četvrtinu završili vodstvom 17:13.

Nastavak susreta donio je buđenje Zenita koji je do kraja prvog poluvremena uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i na odmor otići s prednošću 41:38. Tu svoju dobru igru gosti nisu nastavili u drugom poluvremenu, T.J. Campbell ušao je s klupe i dvije vezane trice dao veliki obol domaćoj momčadi u seriji 10:0.

Zenit je uložio ogromne napore kako bi se vratio što mu je i uspjelo kada je koševima Scrubba stigao u 33. minuti do poravnanja 62:62, no to je ujedno bio i njihov maksimum. Domaći su uspjeli mirno privesti susret kraju, konačni rezultat bio je 81:75. U redovima Turk Telekoma svakako vrijedi istaknuti učinak Sylvena Landesberga koji je postigao 27 koševa dodavši sedam skokova i četiri asistencije. Kod gostiju najefikasniji su bili Karašev i Scrubb svaki s po 16 poena.

Košarkaši Partizana na svom su parketu dočekali Dolomiti Energie Trento i odličnim ulaskom u susret vrlo rano prelomili utakmicu na svoju stranu. Partizan je otvorio utakmicu s 11:1 i nakon prvih deset minuta imao je prednost od 15 poena. Veliku ulogu u ovakvoj prednosti odigrala je činjenica da je vodeći strijelac Trenta Dustin Hogue morao vrlo rano na klupu zbog dva prekršaja u napadu.

Sve do kraja susreta domaći su mirno održavali prednost i na kraju slavili rezultatom 76:71. U domaćim redovima istaknuo se Jock Landale koji je postigao 18 koševa što mu je ujedno i najviše u sezoni, a vrlo dobrog pomagača imao je u Paigeu koji je uz 16 poena upisao i šest dodavanja te u Zagorcu koji je pridonio s 12 poena. U redovima Trenta najimpresivniju partiju pružio je Jovanović koji je zabio 20 koševa u svega 16 minuta provedenih na parketu.

Crvena zvezda u cijelom susretu nije imala pravu priliku za neki pozitivan rezultat na gostovanju u Ulmu. Iako su se beogradski košarkaši relativno dobro držali u prvoj četvrtini koju su izgubili s 21:17 u drugoj su doživjeli pravi potop. 13 koševa razlike za domaće bilo im je dovoljno da na poluvrijeme odu s prednošću 50:33. Sve nakon toga bilo je čekanje posljednjeg sučevog zvižduka. U ukupnu pobjedu 95:80 Evans je kod domaćina ugradio 23 koša uz čak 11 skokova dok kod gostiju vrijedi istaknuti Dobrića s 21 košem uz pet skokova.

Utakmica između Tofasa i Albe otišla je u produžetke. Iako je nakon prvog poluvremena izgledalo da će gosti upisati lagane bodove u Turskoj nakon što su na odmor otišli s rezultatom 52:32 domaći su smogli snage i vratili se u život. Nakon 92:92 na kraju regularnog dijela u produžetku više nisu imali snage i izgubili tih posljednjih pet minuta s 14:9. Najefikasniji kod Tofasa bio je Mejia s 28 koševa, a kod gostiju Giedraitis s 21 košem.

ULEB kup, šesto kolo
Ratiopharm Ulm - Crvena zvezda 95:80
AS Monaco - Germani Brescia Leonessa 80:86
MoraBanc Andorra - Galatasaray Istanbul 61:56
Tofas Bursa - ALBA Berlin 101:106
Lokomotiv Kuban Krasnodar - Arka Gdynia 96:72
Cedevita Zagreb - Limoges CSP 91:71
Turk Telekom Ankara - Zenit St Petersburg 81:75
Partizan - Dolomiti Energia Trento 76:71
LDLC ASVEL Villeurbanne - Valencia Basket 73:69
Fiat Turin - Fraport Skyliners Frankfurt 75:85
UNICS Kazan - Mornar Bar 90:73
Unicaja - Rytas 95:76

FOTO - Crvena zvezda mts

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!