Nogomet

Enrique: "Svi su porazi teški, ali ovaj je zaslužen"

Jan Šneler • petak, 16.11.2018.
Enrique: "Svi su porazi teški, ali ovaj je zaslužen"
Foto: FaH

Nakon poraza u posljednjoj minuti protiv Hrvatske, izbornik Španjolske Luis Enrique djelovao je vrlo smireno i realno je sagledao odigrani susret...

Španjolska je porazom na Maksimiru prilično ugrozila šansu za plasman u polufinale Lige nacija. Ipak, unatoč teškom porazu u posljednjoj minuti, izbornik Furije Luis Enrique nije djelovao pretjerano nervozno.

"Svi su porazi teški, ali ovaj je bio zaslužen. Igra je bila ujednačena, bilo je dosta opasnosti. Stvarali smo malo situacija, u drugom poluvremenu smo bili bolji, ali naš je protivnik tri puta dao gol. Hrvatska ima mogućnost, kao i Engleska, da pobjedom na Wembleyu dođu do prvog mjesta. Rezultati su takvi kakvi jesu. Znali smo i prije da igramo protiv dvije jako teške momčadi. Ovo su dvije najbolje reprezentacije na svijetu protiv kojih igramo", rekao je Enrique.

Španjolska nije djelovala poletno kao u prvom susretu u Elcheu. Jasno, niti Vatreni nisu izgledali izgubljeno i potonulo kao tada i ova Španjolska nije uspjela značajnije ugroziti Hrvatsku. Enrique ipak ne očajava, smatra kako ova momčad ima potencijala i priliku da zasja u pravom sjaju na sljedećem Europskom prvenstvu.

"Realnost je takva. Španjolska je nakon Svjetskog prvenstva dobila nove igrače. To su mladi igrači i vidim mnogo mjesta za poboljšanje. Bit će svakako dobro za nas ako Engleska i Hrvatska remiziraju u Londonu. Trebamo neko vrijeme da analiziramo, da prihvatimo određene pogreške, a mjesta za poboljšanja ima uvijek", zaključio je izbornik Španjolske.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!