Nogomet

Dalić: "Korner kod gola je za povijest. Igrači su ovo zaslužili"

Jan Šneler • četvrtak, 15.11.2018.
Dalić: "Korner kod gola je za povijest. Igrači su ovo zaslužili"
Foto: FaH

Veliku pobjedu ostvario je Zlatko Dalić sa svojim igračima i sada prolaz u polufinale Lige nacija ovisi o utakmici s Engleskom koja se igra u nedjelju....

Iako se nakon prvog susreta protiv Španjolske činilo kako će Hrvatska pognute glave završiti grupnu fazu Lige nacija, situacija prije posljednje utakmice potpuno je drugačija. Hrvatska ovisi sama o sebi, a pobjeda na mitskom Wembleyu donosi polufinale. Svjestan je toga i Zlatko Dalić koji je bio vrlo sretan nakon današnje pobjede.

"Čestitam igračima, čestitke svima koji su došli, svim navijačima. Nagradilo nas je jer smo bili kompaktni, odgovorni i borbeni. Svi su odradili posao maksimalno i u konačnici zabili gol u 93. minuti. Pogledao sam statistiku nakon susreta, istrčali smo 123 kilometara, a to je jedan prilično visoki nivo. Malo toga imam za dodati, osim da čestitam svojim igračima", rekao je Dalić.

Hrvatska je svjesno prepustila posjed Španjolskoj koja je gotovo uspavala sve na stadionu u prvom poluvremenu kada su bili potpuno bezopasni. Ipak, u nastavku su gosti počeli ofenzivnije igrati, a Hrvatska je to iskoristila za postizanje tri pogodaka i veliku pobjedu.

"Naš stil igre nije bio ono što inače igramo, ali mi smo pobijedili i to je bilo zasluženo. Doveli smo se u takvu situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini", dodao je hrvatski izbornik.

Zanimljiva je bila situacija u posljednjoj akciji. Ostalo je više od minutu, Hrvatska je imala korner i svi igrači su bili u ili oko šesnaesterca. Jasno, Španjolci su bili toga svjesni i samo su čekali na kontru. Dalić je otkrio što se točno događalo prije pogotka.

"Ovo je slika za povijest, da mi sa svim igračima idemo u posljednjoj minuti na korner. Rekao sam Vrsaljku da ostane iza, a on mi odgovara da ide zabiti gol. I mi zabijemo gol. Zaslužili su to igrači", nasmijao je prisutne novinare Dalić.

Konačno, izbornik nije zaboravio spomenuti heroja današnje utakmice Tina Jedvaja koji je s dva pogotka slomio Španjolsku. Važan obol pobjedi dali su i Josip Brekalo te Nikola Vlašić koji se sve više nameću izborniku kao legitimna rješenja.

"Velika je razlika kakav je Jedvaj bio u Rusiji i kakav je sada. On ima svojih pluseva i minuseva, ali smo se odlučili za njega jer je dao dva pogotka za Bayer u posljednjih 15 dana. Kada vidiš da je igrač spreman, znaš da može igrati bilo koju poziciju. Jako dobra igra Brekala i Vlašića. Brekalo se lijepo namjestio kod gola, pucao. Ne libim se staviti njih da igraju i neću niti dalje. Oni su velika stvar za nas", zaključio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!