Nogomet

Southgate: "Hrvatska je još jednom pokazala svoju snagu i izdržljivost, čeka nas poseban susret"

Mihaela Bradovski • petak, 16.11.2018.
Southgate: "Hrvatska je još jednom pokazala svoju snagu i izdržljivost, čeka nas poseban susret"
Foto: FaH

Idući i posljednji hrvatski protivnik u Ligi nacija pred odlučujući dvoboj u skupini 4 A ranga ovog natjecanja odigrao je prijateljski susret sa SAD-om, no strateg Engleske Gareth Southgate budno je pratio događanja na Maksimiru...

Pobjeda Hrvatske, istaknuo je u kratkom komentaru na maksimirskih 3:2 izbornik Engleske Gareth Southgate, nije ga iznenadila, a u nedjelju, kaže, očekuje protivnika koji će željeti napraviti sve kako bi na najbolji mogući način zaokružio godinu iz snova.

"Znali smo da će ovo biti teška večer za Španjolsku. Hrvatska je još jednom pokazala svoju snagu i izdržljivost i sada nas u nedjelju čeka jedan vrlo poseban susret.

Skupina 4 najteža je u elitnom rangu, slaže se s tim i strateg Engleske, koji se još jednom osvrnuo na ždrijeb koji je u isto društvo uvrstio tri jake vrste poput njegove, hrvatske te španjolske.

"Siguran sam da tko je god osmislio ovo natjecanje sada sa smiješkom na licu, trljajući ruke, sjedi negdje u Švicarskoj."

A za plasman na završni turnir i Hrvatskoj i Engleskoj trebat će pobjeda. 48-godišnji stručnjak od svojih izabranika traži samo jedno, ulazak u susret bez ikakvog podcjenjivanja.

"Znamo da se Hrvatsku nikako ne smije podcijeniti. Protiv Španjolske je imala veliko uzdizanje i sada se dovela u situaciju da na fantastičan način završi ovu, za nju, vrlo uzbudljivu godinu."

Engleska je generalnu probu sa SAD-om okončala s 3:0, uz dva pogotka u prvom poluvremenu te točkom na i u 77. minuti. Susret između Engleske i Hrvatske igra se u nedjelju, 18. studenog s početkom u 15 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!