Nogomet

Busquets: "I dalje smatram da smo najbolja reprezentacija u ovoj skupini"

Mihaela Bradovski • petak, 16.11.2018.
Busquets: "I dalje smatram da smo najbolja reprezentacija u ovoj skupini"
Foto: FaH

Dva se puta španjolska nogometna reprezentacija vraćala na Maksimiru, nakon prvog primljenog pogotka ekspresno brzo, a iako je izgubila bodove i zakomplicirala si sudbinu u skupini 4 i dalje je njena najbolja vrsta, smatra veznjak Sergio Busquets...

Nakon što su u trećoj minuti nadoknade po treći puta morali vaditi loptu iz svoje mreže, nogometaši Španjolske teško su se mirili s činjenicom da o svojoj sudbini u skupini 4 najvišeg ranga Lige nacije ne odlučuju sami, a posebno se to odnosi na Barcelonina Sergia Busquetsa.

"Velika je ovo šteta jer nismo zaslužili izgubiti. Podigli smo igru, posebno u drugom dijelu, stvorili brojne prigode. Bili smo bolji od Hrvatske, no svaki puta kada smo uspjeli izjednačiti brzo smo nanovo pali u zaostatak. Kažnjeni smo za te svoje pogreške", prokomentirao je veznjak poraženog sastava te dodao:

"Imamo određenih problema u prvim polovicama susreta, no kasnije smo bili sve bolji i bolji. Hrvatska je za nijansu pala, tu se otvorio prostor za sve te naše prilike, čak i u samoj blizini gola. No bila je ovo utakmica protiv protivnika željnog osvete."

Bez obzira na to što izabranu vrstu Luisa Enriquea na završni turnir vodi jedino podjela bodova između Hrvatske i Engleske, Busquets kao najjaču reprezentaciju ove "moćne skupine" vidi upravo svoju Španjolsku.

"Zaslužili smo više, ali iz ovog ili onog razloga to se nije dogodilo. Izrazito je teška ova skupina, moćna, s reprezentacijama koje su ušle u formu sa Svjetskog prvenstva, ali i dalje smatram da smo najbolja vrsta u ovoj konkurenciji."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!