Nogomet

Dalić: "Zadovoljan sam prikazanim, ali ponovno smo primili dva pogotka iz prekida"

Jan Šneler • nedjelja, 18.11.2018.
Dalić: "Zadovoljan sam prikazanim, ali ponovno smo primili dva pogotka iz prekida"
Foto: FaH

Nakon poraza od Engleske, izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nije bio pretjerano razočaran ishodom te je istaknuo kako je zadovoljan cjelokupnom sezonom...

Porazom od Engleske, Hrvatska se oprostila od Lige A na barem dvije godine te joj predstoji natjecanje u Ligi B Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić nije djelovao previše utučeno porazom te je više istaknuo sjajnu godinu hrvatskog nogometa.

"Čestitke Englezima na pobjedi, čestitke našim igračima na borbenoj i muškoj utakmici i na cijeloj sezoni. Gotova je sezona što se tiče reprezentacije, bila je ovo sjajna godina što se tiče nogometa. Napravili smo sjajnu stvar, sjajan temelj za budućnost, vidjeli ste i sinergiju s navijačima tako da vjerujem da će u prvoj sljedećoj utakmici biti rasprodan stadion bez obzira tko će biti protivnik", rekao je Dalić nakon utakmice.

Što se tiče današnje utakmice, izbornik smatra kako Hrvatska nije izgledala loše te je imala svoje šanse. Nažalost, dva pogotka unutar desetak minuta bila su kobna i Engleska je uspjela preokrenuti rezultat. Ipak, Dalić nije htio reći kako je igra Vatrenih bila na trenutke vrlo konfuzna.

"Ne bih rekao da smo igrali loše jer tu nema loših igrača. S Englezima igrati na Wembleyu ne može biti loše. Igrali smo koliko smo mogli. Imali smo prije dva dana tešku utakmicu, istrčali 125 kilometara i teško je bilo. Vrsaljko ne može, Rebić je imao problema, svatko je imao nekih svojih problema, a mi nemamo toliku širinu. Zadovoljan sam što smo pokazali, iako je bilo nekih grešaka i dva gola smo primili iz prekida", dodao je izbornik.

Što se tiče nastupa mladih hrvatskih reprezentativaca, ponovno su dobro odigrali Nikola Vlašić i Josip Brekalo, a mladi veznjak CSKA Moskve je čak nastupio od prve minute umjesto ozlijeđenog Ivana Rakitića.

"Vlašić je u formi, jedini je od veznih igrača koji igra stalno za klub i može pokriti tu poziciju. Nažalost, Pašalić, Badelj i Rog ne igraju. Vlašić je mlad, igra prema naprijed, pokazao je da može", zaključio je Dalić i dodao kako je Šime Vrsaljko izašao ranije van zbog boli u loži, no da se ipak ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!