Nogomet

Southgate: "Nismo razmišljali o ispadanju, više smo razmišljali kao da je ovaj susret četvrtfinale"

Jan Šneler • nedjelja, 18.11.2018.
Southgate: "Nismo razmišljali o ispadanju, više smo razmišljali kao da je ovaj susret četvrtfinale"
Foto: FaH

Očekivano sretan i ponosan nakon prolaza grupne faze Lige nacija, bio je izbornik Engleske Gareth Southgate koji je otkrio svoja razmišljanja za otočke medije...

Bolja igra Engleske u posljednjem susretu grupne faze Lige nacija navukla je osmijeh na lice izbornika Garetha Southgatea. Protiv Hrvatske su Englezi bili bolji iako je dvadesetak minuta prije kraja Gordi Albion opasno visio.

"Iznimno sam ponosan i mislim da smo dominirali cijelim susretom. Imali smo odlične prilike u prvom dijelu koje nažalost nismo uspjeli iskoristiti. Na kraju, od svih dobrih akcija, zabili smo nakon ubacivanja sa strane i prekida. Možda mi nismo nova Engleska, ali smo Engleska kakva smo uvijek bili. Ponosan sam na sve što smo napravili ove sezone. Godinama nisam čuo ovako glasan Wembley", rekao je Southgate za SkySports.

Iako su bili bez nekolicine prvotimaca te su tek kasnije u igru ušli Dele Alli i Jesse Lingard, Engleska je djelovala bitno opasnije nego na Svjetskom prvenstvu i Southgate je apsolutno u pravu kada kaže da njegova momčad raste iz dana u dan. Nakon četvrtog mjesta u Rusiji, Engleska je u polufinalu Lige nacija i ovoga puta želi otići do samoga kraja.

"Nismo razmišljali o ispadanju, više smo razmišljali kao da je ovaj susret četvrtfinale. Odlično je kako smo se nosili s pritiskom i mislim da možemo jako daleko ako budemo imali ovakvu atmosferu. Prošli smo jako tešku grupu, što se tiče forme, ali i poretka na ljestvici. Nismo sjedili mirno nakon ljeta i nastavili smo raditi. Ljudi počinju gledati stil i način igre koji gajimo i počinju vjerovati u to što radimo. To je najvažnija stvar koju moramo održavati - povezanost s navijačima", zaključio je izbornik Engleske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!